Αγάπη, αυτοπεποίθηση, καλή υγεία, είναι μερικά από τα οφέλη που σου προσφέρουν τα κατοικίδια

Πόσο όμορφα αισθάνεσαι όταν είσαι μαζί με το κατοικίδιο σου! Είναι απόλυτα φυσιολογικό, αφού η συμβίωση με ένα ζωάκι μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει.

Τι νιώθεις:Αγάπη. Αυτή την ανιδιοτελή, αγνή αγάπη που σε κάνει να αισθάνεσαι το ζωάκι σου μόλις μπεις στο σπίτι. Είναι τόσο ευεργετική η παρουσία του στη ζωή σου, που λόγω της συνήθειας, πολλές φορές δεν την καταλαβαίνεις. Το ζωάκι σου, προάγει ακόμα και την υγεία σου, την ψυχική αλλά και την σωματική. Επιστημονικές μελέτες το έχουν αποδείξει.

Μερικά από τα οφέλη του να έχεις ένα κατοικίδιο:

– Ευτυχία

Τα ζώα τείνουν να σου προκαλούν ένα αίσθημα ηρεμίας και γαλήνης. Επιπλέον, σε κάνουν ευτυχισμένο. Άνθρωποι που έχουν ζώα στο σπίτι, είναι γενικά πιο ευτυχισμένοι.

LITTLE PUPPY

– Μειώνουν το στρες

Αρκούν μόλις μερικά λεπτά με τον σκύλο ή την γάτα σου για να σε κάνουν να ξεχάσεις τα πάντα. Ακόμα κι αν βλέπεις το ψάρι σου να κολυμπά στο ενυδρείο του, μειώνεται το στρες σου, και παράγεται σεροτονίνη, η ορμόνη της ευτυχίας.

– Βελτιώνουν την ψυχική σου υγεία

Λίγα μόλις λεπτά αγκαλιά με το κατοικίδιο σου, φτάνουν για να σε κάνουν να αισθανθείς όμορφα. Τα κατοικίδια έχουν την τάση να απορροφούν τους συναισθηματικούς κραδασμούς των ανθρώπων, προσφέροντας πλήρη αποδοχή, χωρίς όρια. Η απόκτηση κατοικίδιου, συνιστάται σε ανθρώπους με ψυχικές διαταραχές.

Δείτε επίσης: Φρόντισε την ψυχή σου. Είναι ότι πιο πολύτιμο έχεις..

DOG WOMAN
– Βοηθούν πολύ τα παιδιά στον ψυχισμό και την συμπεριφορά τους.

Και όχι μόνο! Δίνουν αίσθηση ηρεμίας, ανακουφίζουν το άγχος τους, και τα μαθαίνουν πειθαρχία, δέσμευση και υπευθυνότητα. Έτσι, τα παιδιά αποκτούν ευαισθησία για τους άλλους από μικρή ηλικία. Επιπλέον, τους προσφέρουν αυτοπεποίθηση. Τα παιδιά που μαθαίνουν να φροντίζουν ένα κατοικίδιο, προσέχουν καλύτερα τον εαυτό τους. Τα κατοικίδια βελτιώνουν τις κοινωνικές δεξιότητες όλων των παιδιών, ακόμα και των παιδιών με ειδικές δεξιότητες.

Δείτε επίδης: Πάψε να φωνάζεις στα παιδιά σου. Να θυμάσαι ότι εσύ είσαι ο ενήλικας..

– Ρυθμίζουν την πίεση

Κι όμως, ένα κατοικίδιο μπορεί να μειώσει την πίεση σε άτομα που έχουν υπέρταση. Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων τείνουν να έχουν χαμηλότερη πίεση, ειδικότερα όταν τα χαϊδεύουν, έδειξαν έρευνες.

CAT BLUE EYES
– Δίνουν σκοπό στους μοναχικούς ανθρώπους

Είναι μια πολύ καλή παρέα αν ζεις μόνος. Αποκτάς συγκάτοικο, έναν σκοπό.  Και είναι η παρέα σου! Επιπλέον, το κατοικίδιο σου μπορεί να αποτελέσει αφορμή για να κάνεις νέες γνωριμίες.

Δείτε επίσης: Ποτέ δεν είναι αργά για να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου

– Έχεις μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

Έρευνες έχουν δείξει, ότι η συμβίωση με ένα κατοικίδιο αυξάνει το προσδόκιμο ζωής σου, λόγω όλων αυτών των ευεργετικών συναισθημάτων που βιώνεις μαζί του.

WOMAN SEA DOG

– Έχεις καλύτερη φυσική κατάσταση

Ο καθημερινός περίπατος αν έχεις σκύλο, είναι ένα ισχυρό κίνητρο για να αρχίσεις το περπάτημα. Αυτό σου προσφέρει πολλά οφέλη, ψυχικά και σωματικά.

Δείτε επίσης: Αρκούν 30΄περπάτημα την ημέρα…

– Μειώνονται τα τριγλυκερίδια και η χοληστερίνη

Οι ειδικοί δεν γνωρίζουν για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό, αλλά εικάζουν ότι βοηθά ο τρόπος ζωής του σκύλου, το περπάτημα λόγω της βόλτας του, αλλά και η καλύτερη διατροφή που κάνει ο ιδιοκτήτης.

BOOK CAT

– Βελτιώνεται η καρδιακή λειτουργία

Οι γάτες είναι ευεργετικές για την καρδιά, λένε οι επιστήμονες. Όσοι έχουν, εμφανίζουν 40% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν έμφραγμα. Επίσης, το ίδιο συμβαίνει και με τους ιδιοκτήτες σκύλων, και επιπλέον, οι πιθανότητες επιβίωσης μετά από έμφραγμα είναι αρκετά υψηλές.

FISH

– Βοηθούν στις αλλεργίες των παιδιών

Σύμφωνα με έρευνες, τα παιδιά που γεννιούνται και μεγαλώνουν σε ένα σπίτι με σκύλο ή γάτα, έχουν πολύ μικρότερες πιθανότητες να αναπτύξουν αλλεργίες στην μετέπειτα ζωή τους.

KID DOG

– Κινητοποιούν τους ηλικιωμένους

Τα κατοικίδια λειτουργούν πολύ ευεργετικά στα ηλικιωμένα άτομα, μιας και δεν έχουν άλλες ευθύνες όπως εργασία κτλ. Οι ηλικιωμένοι “ενεργοποιούνται” αναλαμβάνοντας την ευθύνη ενός ζώου. Επιπλέον, ειδικές ράτσες σκύλων αν εκπαιδευτούν κατάλληλα, λειτουργούν υποστηρικτικά στους ηλικιωμένους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Δείτε επίσης: Κατάθλιψη στην τρίτη ηλικία. Πως επηρεάζει την καθημερινότητα τους..

Συμπερασματικά, η ύπαρξη ενός κατοικίδιου στην ζωή σου, μόνο οφέλη μπορεί να σου προσφέρει. Το ζωάκι σου, θα έχει ανάγκη την φροντίδα σου για όλη την ζωή του. Κι εκείνο θα σου προσφέρει στιγμές χαλάρωσης, ξεγνοιασιάς, αγάπης και τρυφερότητας.

 

Ευτυχία Κοσμίδη

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα