Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου, 2024

Λαχταριστό κοκκινιστό μοσχαράκι με μελιτζάνες

Υπέροχο και μοσχομυριστό κοκκινιστό μοσχαράκι με μελιτζάνες! Το μαμαδίστικο φαγητό που σίγουρα θα σας ξετρελάνει με την νοστιμιά του.

Ένα φαγητό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, πρωτεϊνες, βιταμίνες, σίδηρο, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που λαμβάνουμε από το κόκκινο κρέας. Με μελιτζάνες, που έχουν ελάχιστες θερμίδες και σχεδόν καθόλου λίπος, και μας προσφέρουν μια ικανοποιητική ποσότητα βιταμινών και φυτικών ινών.

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 κιλό μοσχάρι, ποντίκι ή ελιά κομμένο σε κύβους

1.200 γραμ. μελιτζάνες φλάσκες ή τσακώνικες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια

2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1/2 φλ. ελαιόλαδο

6 – 7 κόκκους μπαχάρι

1 ξύλο κανέλας

1 κ. γλ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 κ. γλ. πελτέ ντομάτας

1 συσκευασία κονκασέ

1 λίτρο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κ.σ. θυμάρι

1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί

Δείτε επίσης: Εύκολο σουφλέ με πένες και φέτα, με υπέροχη γεύση

EGGPLANTS IN A PLATE

Πως θα το φτιάξετε

Σε φαρδιά κατσαρόλα προσθέτουμε 5 – 6 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει σε δυνατή φωτιά. Τσιγαρίζουμε το κρέας να θωρακιστεί καλά από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε να μαραθούν. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 3-4 λεπτά να εξατμιστεί το αλκόολ. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε στον πάτο της κατσαρόλας για 2-3 λεπτά μέχρι να τσιγαριστεί. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κονκασέ, το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι, το ξύλο κανέλας, το θυμάρι την ζάχαρη, και νερό τόσο ώστε να καλύψει τα υλικά. Σπεπάζουμε την κατσαρόλα, και αφήνουμε το φαγητό μας να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και 15 – 20 λεπτά.

Για τις μελιτζάνες

Αφαιρούμε το κοτσάνι τους και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Σε μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες για 4 – 5 λεπτά να γυαλίσουν, και στην συνέχεια τις τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί, για να τραβήξει το περιττό λάδι. Αφού έχουμε μαγειρέψει το κρέας μας για 1 ώρα και 15′ προσθέτουμε μέσα και τις μελιτζάνες με λίγο αλάτι και πιπέρι, και σιγοβράζουμε για 15′ με σκεπασμένη κατσαρόλα.

*Tip:  Απολαύστε το φαγητό σας με φέτα και φρέσκο ψωμί, για να βουτήξετε στην σάλτσα. Θεϊκή νοστιμιά!

Μαρία Κωνσταντινίδου

Δείτε επίσης: Τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο που δεν είναι γαλακτοκομικά

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα