Φροντίστε τα φυτά και τον κήπο σας και φτιάξτε την διάθεση σας

Είναι η καλύτερη εποχή για να ξεκινήσουμε τις δουλειές στον κήπο μας, καθώς η θερμοκρασίασιγά σιγά ανεβαίνει, οπότε ήρθε η ώρα να σηκώσουμε μανίκια και να περιποιηθούμε τα φυτά στον κήπο ή το μπαλκόνι μας. Φροντίστε τα φυτά και τον κήπο σας και φτιάξτε την διάθεση σας!

Μην ξεχνάτε ότι η απασχόληση με τα φυτά για πολλούς αποτελεί – και όχι άδικα – την καλύτερη ψυχοθεραπεία. Όπως και να έχει, είναι μια πολύ ευχάριστη απασχόληση, πουη μας φτιάχνει την διάθεση, και ειδικά όταν στο τέλος απολαμβάνουμε την υπέροχη εικόνα που μας προσφέρουν τα περιποιημένα φυτά μας.

Δείτε επίσης: Μόδα, τάσεις και προτάσεις για να φτιάξεις οικονομικά το μπαλκόνι των ονείρων σου

Μπορούμε να φυτέψουμε τα αγαπημένα μας καλλωπιστικών φυτών, τόσο τον κήπο, όσο και σε γλάστρες στο μπαλκόνι μας. Επίσης, να πολλαπλασιάσουμε τα καλλωπιστικά φυτά μας, να κλαδέψουμε φυτά ή δέντρα, ή να τοποθετήσουμε καινούργιο γκαζόν στον κήπο μας.

Βασικές εργασίες 

Ξεχορτάριασμα

Ξεκινήστε από εκεί. Απαραίτητο το ξεχορτάριασμα του κήπου, μιας κι έχει γεμίσει με ζιζάνια κι αγριόχορτα από το Χειμώνα. Ξεχορτιαριάστε ότι χρειάζεται, και απλά για τους υπόλοιπους μήνες συντηρήστε τον κήπο και τα φυτά σας καθαρά. Το ίδιο ισχύει και για τα φυτά στις γλάστρες. “Αδειάστε” τα από ότι άχρηστο έχει φυτρώσει και κάνει κακό στο φυτό σας.

Κλάδεμα

Αυτή  η διαδικασία αναζωογονεί τα φυτά και τα βοηθά να ανθοφορίσουν. Κλαδέψτε τους θάμνους, και όλα τα φυτά που έχουν ευαισθησία στο κρύο. Καθαρίστε τις γλάστρες σας αλλά και τις τριανταφυλλιές, τα γεράνια, και όλα τα ανθοφόρα φυτά σας από τα ξερά φύλλα που τα εμποδίζουν να αναπτυχθούν. Ξερά φύλλα, ξερά άνθη και κλαδάκια, πρέπει να απομακρυνθούν αν θέλετε τα φυτά σας να ζωντανέψουν.

WOMANS LEGS

Λίπανση

Μην ξεχνάτε την λίπανση των φυτών, είναι απαραίτητη για την υγεία τους, και την καλή ανθοφορία.

Δείτε επίσης: Άνοιξη! Ανανέωσε την διάθεση σου και την διακόσμηση του σπιτιού σου, με έξυπνο και οικονομικό τρόπο

Μπόλιασμα

Αυτή η εργασία είναι πολύ σημαντική, και απαιτεί την απαραίτητη γνώση αλλά και την εμπειρία, οπότε καλό είναι να απαυθυνθείτε σε κάποιον ειδικό για αυτήν την εργασία.

Φυτέψτε λουλούδια στον κήπο

Είναι η κατάλληλη στιγμή για να φυτέψετε τα λουλούδια σας στον λουλούδια κήπο, ή στις γλάστρες στο μπαλκόνι.
Φυτέψτε γεράνια, τριανταφυλλιές, γαρύφαλα, κατηφέδες, χρυσάνθεμα, μαργαρίτες και ότι άλλο σας αρέσει και είναι η εποχή του για να φυτευτεί.  Επίσης, αν έχετε κήπο, κωνοφόρα δέντρα και θάμνους. Προσέξτε μόνο τις μέρες της φύτευσης, να αποφύγετε τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Λουλούδια και φυτά σε γλάστρα

Ξεκινάμε βγάζοντας στο μπαλκόνι τα φυτά που είχαμε όλο το Χειμώνα μέσα στο σπίτι θέλοντας να τα προστατέψουμε από το κρύο. Τοποθετήστε στα ηλιόλουστα σημεία τις γλάστρες και τα φυτά σας. Τώρα που ακόμα δεν έχουν πιάσει οι μεγάλες ζέστες, είναι η κατάλληλη εποχή για να μεταφυτέψετε ένα φυτό από μια γλάστρα σε μια άλλη χωρίς να ταλαιπωρήσετε το φυτό σας.

Φυτέψτε τον λαχανόκηπο σας

Ο ανοιξιάτικος λαχανόκηπος περιλαμβάνει την καλλιέργεια φράουλας, ντομάτας, μελιτζάνας, πιπεριάς, αγγουριού, κολοκυθιού, κρεμμυδιού, πεπονιού και καρπουζιού. Επίσης, μπορείτε να φυτέψετε βλήτα και μπάμιες. Ή θα φυτέψετε τον σπόρο, ή μπορείτε να μεταφυτέψετε τα έτοιμα φυτά.

Ασθένειες φυτών

Ελέγξτε τα φυτά σας με προσοχή, μήπως έχουν εμφανίσει κάποιο σημάδι που δείχνει ότι έχουν κάποια ασθένεια. Αν εντοπίσετε έγκαιρα μια ασθένεια, τότε είναι πιο πιθανό να την αντιμετωπίσετε εύκολα, διαφορετικά, μετά από καιρό θα είναι πολύ δύσκολο.

Έπιπλα κήπου – μπαλκονιού

Φυσικά, μην ξεχάσετε να συντηρήσετε σωστά τα έπιπλα του κήπου ή του μπαλκονιού σας, καθώς ζεσταίνοντας ο καιρός, θα περνάτε αρκετό χρόνο εκεί. Φτιάξτε τον κήπο ή το μπαλκόνι σας όπως σας αρέσει, και να είστε σίγοροι, κάθε φορά που θα κάθεστε εκεί και θα απόλαμβάνετε τα όμορφα φυτά σας, η διάθεσή σας θα γίνεται καλύτερη!

 

Κωνσταντίνος Πάνου

Δείτε επίσης: 6 τρόποι να διαχειριστείς τις δυσάρεστες σκέψεις!

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα