Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Δουλεύεις από το σπίτι? Σου δίνουμε έξυπνες λύσεις για να κάνεις τον χώρο που εργάζεσαι όμορφο και δημιουργικό

Τα δυο τελευταία χρόνια βρεθήκαμε σε συνθήκες διαφορετικές από όσες γνωρίζαμε, πρωτόγνωρες.

Έτσι, οι ανάγκες άλλαξαν, και μεταφέραμε την εργασία στο σπίτι σε πολλά επαγγέλματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, χρειάστηκε να δημιουργήσουμε έναν χώρο γραφείου στο σπίτι, το λεγόμενο home office.

Ακόμα και αν έχουμε πολλά τετραγωνικά, ή σπίτι σε open space, εμείς θα σας δώσουμε τις λύσεις και θα σας βοηθήσουμε να φτιάξετε το δικό σας home office με 7 tips:

Γραφείο

Μην βιάζεστε να περιοριστείτε σε λύσεις με τυπικά έπιπλα γραφείου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πολύ ωραίο τραπέζι από ξύλο, ή γραφείο ( vintage ). Ψάχνοντας στην αγορά, μπορείτε να βρείτε διάφορα μεγέθη, και σε αρκετά οικονομικές τιμές. Εάν έχετε ένα παλιό τραπέζι – γραφείο, και το χρώμα του είναι φθαρμένο, μπορείτε να του περάσετε λούστρο ξύλου. Ή ακόμη και να του αλλάξετε τελείως το χρώμα.

Τα χρώματα κιμωλίας είναι ιδανικά για αυτή την δουλειά, και πολύ εύκολα στη χρήση τους. Έτσι, θα δημιουργήσετε ένα πολύ όμορφο και άνετο γραφείο για να δουλέψετε.

DESKTOP

Προσθέστε μια άνετη ξύλινη καρέκλα με μαξιλάρια πλάτης και καθίσματος. Χρησιμοποιήστε υφάσμτα με πλούσια ύφανση σε φλοράλ ή γραμμικά μοτίβο, σε χρώματα της αρεσκείας σας.

Ένα κάθισμα σε πιο μοντέρνα γραμμή επίσης ταιριάζει, γιατί δημιουργεί αντιθέσεις.

2. Χρώμα τοίχων

Το χρώμα στους τοίχους μπροστά και πλάγια από το γραφείο, βάψτε το σε αποχρώσεις που σας αντιπροσωπεύουν. Μην φοβηθείτε τα έντονα, ακόμα και τα πιο σκούρα χρώματα. Εάν το γραφείο κοιτάει τοίχο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χρώμα τοίχου που δίνει υφή μαυροπίνακα. Έτσι θα μπορείτε να γράφετε και να κρατάτε τις σημειώσεις σας. Διπλή χρήση λοιπόν, λειτουρικό, και αρκετά minimal.

Δείτε επίσης: Άνοιξη! Ανανέωσε την  διάθεση σου και την διακόσμηση του σπιτιού σου, με έξυπνο και οικονομικό τρόπο

3. Χαλί

Το χαλί σε αυτόν τον χώρο – πέρα από τον απόλυτο τρόπο για να προσθέσουμε χρώμα – είναι και ένας εικονικός τρόπος να δημιουργήσουμε διαχωρισμό σε χώρους που είναι ενιαίοι, σαν να υπάρχει ένας διάφανος τοίχος. Μην φοβηθείτε να βάλετε έντονα χρώματα και μοτίβα… Δίνουν προσωπικότητα!

DESK AT WINDOW

4. Light up.. Ο φωτισμός

Ο φωτισμός έχει πρωταρχικό ρόλο πάντα, πόσο μάλλον σε ένα χώρο που εργαζόμαστε. Το φυσικό φως είναι ότι καλύτερο για την τοποθέτηση του γραφείου στο σπίτι, αν είναι εφικτό. Οπότε, μπορούμε να τοποθετήσουμε το γραφείο μπροστά από ένα παράθυρο ή μπαλκονόπορτα, κι έτσι θα έχουμε άφθονο φως και καθαρό αέρα. Εάν έχει το γραφείο μας και θέα σε πάρκο ή κήπο, είναι το ιδανικότερο. Ο φωτισμός του γραφείου από μια όμορφη λάμπα ή πορτατίφ, είναι απαραίτητος αν ο χώρος δεν φωτίζεται φυσικά. Επίσης, μην παραλείψετε τον φωτισμό οροφής, με κρεμαστά φωτιστικά, επάνω από τον χώρο εργασίας σας.

Δείτε επίσης: 25 θετικές σκέψεις που θα φτιάξουν την ψυχολογία σου και πρέπει να τις λες στον εαυτό σου κάθε μέρα

5. Ράφια

Τα ράφια στον χώρο του γραφείου σας είναι αρκετά σημαντικά, και πολύ χρήσιμα. Αν δεν υπάρχει χώρος για βιβλιοθήκη, μπορείτε να βάλετε κρεμαστά ραφάκια τοίχου. Επίσης, θα μπορούσατε να βάλετε χαμηλά ράφια. Άλλη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε δυο ραφιέρες χαμηλές, και πάνω τους να τοποθετήσετε ένα τζάμι με πάχος, ή ένα κομμάτι ξύλου, και δίνοντας ένα σχήμα Π, να εξοικονομήσετε και extra χώρο και να μεγαλώσετε περισσότερο το γραφείο σας.

FLOWER ON A DESK

6. Φυτά

Τα φυτά στον χώρο που έχετε το home office σας, είναι απαραίτητα. Μειώνουν το στρες, ανανεώνουν τον αέρα, και αυξάνουν την συγκέτρωση. Ένα υπέροχο πράσινο φυτό εσωτερικού χώρου λοιπόν σε ένα κασπό ή σε μια όμορφη γλάστρα, είναι must για το γραφείο σας.

7. Μake it personal

Bάλτε προσωπικά αντικείμενα στον χώρο σας, που θα σας κάνουν να νιώθετε ηρεμία και θετικά συναισθήματα. Καδράκια με φωτογραφίες, αντικείμενα που σας θυμίζουν όμορφες στιγμές από διακοπές. Ότι σας κάνει να νιώθετε άνετα και χαλαρά, για να βγάλετε τον καλύτερο σας εαυτό στην εργασία σας. Η διακόσμηση είναι το Α και το Ω για την ψυχολογία στον χώρο του γραφείου!

 

 

Κ.Γερογιάννη

Δείτε επίσης: Ελληνίδα η πρώτη γυναίκα μαέστρος στη Συμφωνική Ορχήστρα του Κονρό

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα