Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Καρδιοτονωτικά βότανα, για γερή και υγιή καρδιά

Οι θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων είναι πολλές, τα χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι για πολλές παθήσεις. Συγκεκριμένα βότανα ή συνδυασμός βοτάνων μπορούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας, πάντα βέβαια με την σύμφωνη γνώμη του ιατρού μας.

Τα βότανα που συμβάλουν στην καλή λειτουργία της καρδιάς, περιέχουν χημικές ενώσεις που ονομάζεται γλυκοσίδια, και έχουν την ιδιότητα να διεγείρουν τον καρδιακό μυ.

Καρδιοτονωτικά βότανα, για γερή και υγιή καρδιά

Σπάρτο

Είναι διεγερτικό, διουρητικό και αγγειοσυσταλτικό. Απαλλάσσει το σώμα από την κατακράτηση υγρών, αλλά χρειάζεται προσοχή στη χρήση του γιατί μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση.

Δείτε επίσης: Βότανα για την ενεργοποίηση του μεταβολισμού και καύση του λίπους

Λεόνουρος

Έχει χαλαρωτική και καρδιοτονωτική δράση. Ενισχύει την καρδιακή λειτουργία και συμβάλει στην ομαλή λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος. Χρησιμοποιείται για να αντιμετωπίσει την υπέρταση, κυρίως όταν προέρχτεται από το στρες.

Κομβαλλάρια

Ίσως το πολυτιμότερο βότανο για την καρδιά. Περιέχει κομβαλλαρίνη, που η δράση της διεγείρει την καρδιά. χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της καρδιακής ανεπάρκειας ή στο εμφύσημα, και η στηθάγχη στα ηλικιωμένα άτομα.

Κράταιγος

Αποτελεί από τα σημαντικότερα βότανα για την καρδιά. Χρησιμοποιείται για την θεραπεία της στηθάγχης, αλλά και για τις παθήσεις της στεφανιαίας αρτηρίας. Επαναφέρει την πίεση του αίματος στο κανονικό, και βοηθά στην αντιμετώπιση της ταχυκαρδίας, της αρρυθμίας, της υπότασης και της υπέρτασης.

Δείτε επίσης: Το μαγνήσιο και οι ευεργετικές του ιδιότητες. Ποιες τροφές περιέχουν μαγνήσιο

Σκροφουλάρια

Συμβάλλει στην απομάκρυνση τοξινών από τον οργανισμό, και αυξάνει τη δύναμη της καρδιακής συστολής.

Κηρέας

Βοηθά πολύ όταν υπάρχει οποιαδήποτε μεταβολή στον καρδιακό παλμό.

Λυκόπους

Είναι χαλαρωτικό, και αυξάνει τη δύναμη των καρδιακών παλμών, ενώ ταυτόχρονα επιβραδύνει τον ρυθμό τους.

* Το άρθρο έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Τα βότανα δεν αντικαθιστούν την φαρμακευτική αγωγή σας. Να τα χρησιμοποιείτε πάντα με την σύμφωνη γνώμη του ιατρού σας.

Δήμητρα Αγγέλου

Δείτε επίσης: Οι ασθένειες είναι μηνύματα που σου στέλνει το σώμα σου. Η ενέργεια που αισθάνεσαι με τις σκέψεις, τη χαρά, το δάκρυ, συναισθήματα που καταχώνιασες

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα