Περισσότερα κατοικίδια, λιγότερες αλλεργίες για τα παιδιά λένε οι έρευνες

Όταν στο σπίτι υπάρχουν κατοικίδια (κυρίως σκυλιά) και μεγαλώνει ένα παιδί, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να πάθει άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα ή έκζεμα, λένε οι ειδικοί.

Όσο περισσότερα τα σκυλιά ή τα γατιά σε ένα σπίτι, τόσο λιγότερο τα παιδιά παρουσιάζουν κάποιου είδους αλλεργία.

BABY DOG

Η πιθανότητα αλλεργίας σύμφωνα με έρευνα είναι 48% ως 49% για τα παιδιά που έχουν περάσει το πρώτο έτος της ζωής τους σε σπίτι χωρίς καθόλου κατοικίδια, 35% ως 43% για τα παιδιά σε σπίτια με ένα ζώο.

Δείτε επίσης: Μυστικά για καθαρό σπίτι αν έχεις κατοικίδιο

Ενώ, το ποσοστό πέφτει στο 21% ως 24% για παιδιά που συμβιώνουν με τρία κατοικίδια και 17% για τη συνύπαρξη με τέσσερα ζώα. Τα νούμερα είναι εκπληκτικά!

BOY BLACK CAT

Οι ερευνητές διευκρίνησαν βέβαια ότι για να ισχύσουν τα παραπάνω, θα πρέπει το κατοικίδιο να περνάει τον περισσότερο χρόνο του μέσα στο σπίτι, και όχι στο μπαλκόνι.

Οι αλλεργίες παρουσιάζουν αυξητική τάση στην εποχή μας, και οι αιτίες συνήθως δεν είναι σαφείς.

LITTLE GIRL DOG

Τα ζώα – όσο κι αν φαίνονται καθαρά – κουβαλάνε στο τρίχωμα τους μικρόβια που ενεργοποιούν από νωρίς το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο να εμφανίσουν κάποιου είδους αλλεργία. Μάλιστα, τα σκυλιά έχουν ακόμη πιο προστατευτική δράση από ότι οι γάτες.

Ίσως ήρθε η ώρα λοιπόν να αποκτήσετε έναν μικρό φίλο – ένα νέο μέλος στην οικογένεια, που θα κάνει καλό όχι μόνο στις αλλεργίες του παιδιού σας, αλλά κυρίως στην ψυχή του.

Ευτυχία Κοσμίδη

Δείτε επίσης: Τα όνειρα είναι η κινητήριος δύναμη. Μη σταματάς να ονειρεύεσαι ότι κι αν σου συμβαίνει.. Βάλε στόχους και δούλευε για τα όνειρα σου.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα