Πότε να κάνεις μπάνιο την γάτα σου και πως

Στις περισσότερες γάτες δεν αρέσει το μπάνιο. Εδώ που τα λέμε δεν το χρειάζονται, αφού μια χαρά καταφέρνουν και καθαρίζονται μόνες τους. Πότε να κάνεις μπάνιο την γάτα σου και πως!

Το τακτικό βούρτσισμα είναι συνήθως αρκετό για να διατηρείται το κατοικίδιο ζώο σου καθαρό και περιποιημένο.

Είναι όμως φορές που μπορεί να έχει λερωθεί, οπότε το μπανάκι επιβάλλεται. Το μπάνιο πρέπει να είναι γρήγορο και αποτελεσματικό, γι’ αυτό βεβαιώσου ότι έχεις τα πάντα δίπλα σου πριν ξεκινήσεις.

CAT BATH

Τι να κάνεις:

Γέμισε τον νιπτήρα με λίγο χλιαρό νερό. Φόρεσε γάντια, ακούμπησε την γάτα σου στο νιπτήρα, και μην κάνεις απότομες κινήσεις.

Βρέξε την από το αυχένα και κάτω, και χρησιμοποίησε σαμπουάν για γάτες, ή παιδικό σαμπουάν. Μην χρησιμοποιήσεις άλλα προϊόντα, γιατί μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα της.

Μην της ρίχνεις στο πρόσωπο νερό. Χρησιμοποίησε ένα υγρό πανί, για το πρόσωπο.

Κάνε της απαλό μασάζ όπως θα έκανες σε ένα μωρό.

Ξέβγαλε καλά το σαμπουάν.

CAT BUBBLES

Τύλιξε την με μια μεγάλη πετσέτα, και σκούπισε την όσο μπορείς καλύτερα. Για τα αφτιά χρησιμοποίησε λίγο βαμβάκι, όχι μπατονέτα.

Αν έχει μακρύ τρίχωμα, χρησιμοποίησε το πιστολάκι στην χαμηλή σκάλα, αφού βεβαιωθείς πρώτα ότι δεν την τρομάζει. Να την χτενίζεις ενώ στεγνώνει. Αν δεν θέλει το πιστολάκι, άφησε την μέσα στο δωμάτιο μέχρι να στεγνώσει.

Φυσικά μετά το μπάνιο, να της δώσεις μια αγκαλιά, και την απαραίτητη λιχουδιά !

 

Ευτυχία Κοσμίδη

Δείτε επίσης: Μυστικά για καθαρό σπίτι αν έχεις κατοικίδιο

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα