Το διάβασμα κάνει καλύτερη την ποιότητα του ύπνου, μειώνει το στρες, και αυξάνει την δημιουργικότητα σου

Ζούμε στην εποχή της πληροφορίας, στην εποχή της οθόνης. Μονίμως μπροστά σε μια οθόνη. Οθόνη για να επικοινωνήσεις με τους φίλους σου, οθόνη για να παρακολουθήσεις ταινία, να ακούσεις μουσική, να χαζέψεις στο διαδίκτυο.

Αυτό το μπλε φως, που έχει μπει στην ζωή μας για να καλά, και κλέβει από τις διαπροσωπικές στιγμές μας, τις πραγματικές εικόνες από την ζωή μας. Η ανάγνωση ενός καλού βιβλίου είναι ευεργετική όχι μόνο για τον ύπνο φυσικά, αλλά και για την ψυχολογική και νοητική σου κατάσταση.

MAN READING A BOOK

Το διάβασμα ενός βιβλίου, είναι αυτό που θα σου δώσει τις εικόνες, θα ανοίξει τους ορίζοντες και το μυαλό σου. Υπάρχουν περισσότερο πειστικοί λόγοι να επιλέξεις ένα λογοτεχνικό βιβλίο πριν από τον βραδινό σου ύπνο και όχι μια οθόνη, και θα τους δεις παρακάτω.

Είναι πιο ξεκούραστος ο ύπνος σου

Νευροψυχολόγοι ισχυρίζονται πως μόνο έξι λεπτά αν διαβάσεις πριν από τον βραδινό ύπνο, αυτό είναι ικανό να μειώσει κατά σχεδόν 70% το στρες σου. Αυτού του είδους η χαλάρωση οδηγεί σε πιο βαθύ, πιο ξεκούραστο ύπνο. Μην πιάνεις το κινητό όταν είσαι στο κρεβάτι. Το μπλε φως, σου δημιουργεί υπερδιέγερση και χάνεις τον ύπνο σου. Το βιβλίο θα σε χαλαρώσει, θα σε ταξιδέψει, θα σε ηρεμήσει. Θα κοιμηθείς καλύτερα, με αποτέλεσμα να είσαι πιο δημιουργική την επόμενη μέρα.

ON A BED READING

Δείτε επίσης: Πως να βάζεις όρια στους άλλους για να διατηρήσεις την αυτοεκτίμηση σου

Ρυθμίζεται το βιολογικό ρολόι

Με το διάβασμα ενός βιβλίου πριν από τον ύπνο, ρυθμίζεται το βιολογικό σου ρολόι. Αν έχεις αποκτήσει αυτή την συνήθεια πριν από τον ύπνο, τότε ρυθμίζεται έτσι το βιολογικό σου ρολόι, και στέλνεται το μήνυμα στον εγκέφαλο ότι ήρθε η ώρα να κοιμηθεί.

Έχεις καλύτερη συγκέντρωση την επόμενη μέρα

Αυτοί που διαβάζουν πριν τον ύπνο, εκπαιδεύουν το μυαλό τους να εστιάζει και να συγκεντρώνεται πιο εύκολα. Ο τακτικός αναγνώστης βιβλίων, αποκτά σταδιακά την ικανότητα να εστιάζει απόλυτα την προσοχή του σε αυτό που κάνει.

MOM AND DAGHTER READING

Αυξάνεται η δημιουργικότητα σου

Ακόμα και στις πιο δύσκολες ερωτήσεις σου, σε ένα καλογραμμένο μυθιστόρημα θα βρεις τις απαντήσεις που ζητάς. Ταξιδεύεις σε άλλους κόσμους πιο ενδιαφέροντες, παίρνεις ιδέες. Μέσα από ένα μυθιστόρημα μαθαίνεις πράγματα, γνωρίζεις άλλους πολιτισμούς, άλλες συμπεριφορές και άλλες συνήθειες ανθρώπων. Ίσως σε ένα λογοτεχνικό βιβλίο να βρίσκεται ακόμα και η λύση σε κάποιο πρόβλημα σου. Με το διάβασμα ενός καλού βιβλίου πυροδοτείται η φαντασία σου και αυξάνεται ακόμα και η δημιουργικότητα σου.

 

Μαίρη Θεοδωρίδου

Δείτε επίσης: Αποξηραμένα φρούτα: Υγιεινό σνακ που δίνει ενέργεια,  βιταμίνες και σίδηρο

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα