Η σημασία της αυτοβελτίωσης στη ζωής μας

Αυτογνωσία σημαίνει να ξέρεις ποιος είσαι τώρα και που θέλεις να πας στο μέλλον. Αυτοβελτίωση σημαίνει βελτίωση του εαυτού. Είναι έννοια υποκειμενική, γιατί δεν θέλουν όλοι τα ίδια πράγματα.

Στο σχολείο είναι ακαδημαϊκές οι γνώσεις, τι γίνεται όμως με την αυτοβελτίωση και την προσωπική εξέλιξη, που παίζουν ισότιμο, ίσως και σπουδαιότερο ρόλο στη ζωή μας?

Με την αυτογνωσία, παρατητηρείς τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις σου.

Όπως η μάθηση δεν σταματά ποτέ στη ζωή, το ίδιο πρέπει να εφαρμόζεται και για την αυτοβελτίωση. Δεν υπάρχει τέλος στην βελτίωση του εαυτού σου, των αντιδράσεων σου, των σκέψεων και του τρόπου ζωής.

Αν έχεις αποφασίσει να ασχοληθείς με την αυτοβελτίωση, τότε πρέπει να την κάνεις αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σου.

Θα έχεις σίγουρα παρατηρήσει ότι ξοδεύεις πολύ χρόνο για να μάθεις τους άλλους. Έχεις αναλογιστεί πόσο καλύτερα θα ήταν όλα, αν ξόδευες τον ίδιο χρόνο για να μάθεις εσένα?

WOMAN HUG A MAN

Η αυτογνωσία είναι ένα συνεχές ταξίδι, και όσο η ζωή προχωρά θα αποκτάς διαφορετικές εμπειρίες και προκλήσεις. Αυτό θα σε κάνει να καταλάβεις καλύτερα την προσωπικότητα σου, τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου.

Η προσωπικότητα είναι κάτι που χτίζεται μέρα με τη μέρα, μαθαίνεις από τα λάθη σου και αλλάζεις τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα.

Δείτε επίσης: Μήπως έχεις σχέση με έναν νάρκισσο? Αναγνώρισε τα σημάδια

Αλλάζεις τρόπο σκέψης, αλλάζεις αντιδράσεις, μαθαίνεις κάτι χρήσιμο για την εξέλιξη σου καθημερινά. Καλυτερεύεις τη ζωή σου σε πολλούς τομείς όπως το βιοτικό σου επίπεδο, τις οικογενειακές και επαγγελματικές σχέσεις σου, τις κοινωνικές σου συναναστροφές κτλ.

Με την αυτοβελτίωση, αναγνωρίζεις τόσο τα πλεονεκτήματα όσο και τα μειονεκτήματα σου. Και ξεκινάς την αλλαγή. Αλλάζεις ότι δεν σου αρέσει, ότι δεν σε ευχαριστεί, ότι δεν σε πηγαίνει “μπροστά”. Τα αποτελέσματα της αυτοβελτίωσης, διαρκούν μια ζωή.

Η αυτοβελτίωση σε βοηθά να έχεις και να διατηρείς μια σωστή και καλή ψυχολογική και σωματική κατάσταση. Σε βοηθά να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση, και αυτό συμβαίνει γιατί μαθαίνεις και βελτιώνεις τον εαυτό σου.

Ξεκινάς θέτοντας τους στόχους σου, και δρας σαν να τους έχεις ήδη πετύχει.

Έχεις διαρκώς στο μυαλό σου τους στόχους σου, με αποτέλεσμα το μυαλό να σε βοηθάει να αναγνωρίζεις πολύ εύκολα τις ευκαιρίες, τις ιδέες και τις ενέργειες που θα σε βοηθήσουν για να τους πετύχεις.

Δείτε επίσης: Ξύπνα τη χαρά μέσα σου! Μην αφήνεις την πικρία και τα αρνητικά συναισθήματα να σε δηλητηριάζουν

MAN PRAY

Οι στόχοι σε βοηθούν στην προσωπική σου εξέλιξη. Να βελτιώνεις την προσωπικότητα και την συμπεριφορά σου. Έτσι, φτάνεις πιο κοντά στην ευτυχία και την ψυχική ικανοποίηση.

Απώτερος σκοπός όλων είναι – ή τουλάχιστον πρέπει να είναι – η ευτυχία μας και το πως θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Καλύτεροι γονείς, φίλοι, συνεργάτες, επαγγελματίες.

Τελικός σκοπός της Αυτοβελτίωσης αν μπορούμε να το πούμε έτσι, είναι η αυτοεκτίμηση και η κατάκτηση της ευτυχίας. Βελτιώνεις τον ευατό σου για να είσαι πιο ευτυχισμένος.

Αν η προσπάθεια της αυτοβελτίωσης γίνει συλλογικά, τότε ο κόσμος μας θα γίνει καλύτερος, κι ας μην έχουμε όλοι τους ίδιους στόχους.

 

Μαίρη Θεοδωρίδου

Δείτε επίσης: Βιταμίνη D.. Ο Σύμμαχος μας ενάντια στον καρκίνο

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα