Αυτές είναι οι μεγαλύτερες φοβίες των ανθρώπων.

Πολλοί άνθρωποι που έχουν κάποιου είδους φοβία, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. Έρευνες δείχνουν ότι εκατομμύρια ενήλικες πάσχουν από κάποια φοβία, ή τους αγχώνουν πολύ κάποια γεγονότα ή καταστάσεις.

Παρακάτω θα δείτε μερικές από τις ποιο κοινές φοβίες, ίσως σε κάποια από αυτές να αναγνωρίσετε και μια δική σας.

Αεροπλάνο

Μπορεί να είναι μόνο άγχος, αλλά το αεροπλάνο είναι μια συνηθισμένη φοβία για τους ανθρώπους. Ικανή να αποτρέψει κάποιον από το να ταξιδέψει, ακόμα κι αν κρίνεται αναγκαίο. Υπάρχουν δυο ειδών φοβίες για το αεροπλάνο, είναι αυτοί που φοβούνται την πιθανότητα κάποιου ατυχήματος, και οι κλειστοφοβικοί που δεν αντέχουν κλεισμένοι στην καμπίνα του αεροπλάνου.

Δείτε επίσης: Πρόσεχε τι σκέφτεσαι γιατί οι σκέψεις σου καθορίζουν την υγεία σου.

Οδοντίατρος

Μη σας φαίνεται περίεργο, πολλοί φοβούνται τον οδοντίατρο. Δεν αντέχουν και μόνο στην ιδέα ακούσματος τους τροχού! Είναι μια σοβαρή φοβία και έχει άσχημα αποτελέσματα, γιατί οι άνθρωποι που φοβούνται τον οδοντίατρο, φτάνουν στο απροχώρητο – συνήθως αφόρητοι πόνοι – για να τον επισκεφτούν.

Σκύλοι

Ή αλλιώς κυνοφοβία, και αφορά άτομα που φοβούνται τα σκυλιά. Ακόμα κι ένα μικρό σκυλάκι είναι ικανό να προκαλέσει τον τρόμο σε άτομα με αυτή την φοβία. Συνήθως την αποκτούν από κάποιο σκυλί που τους έχει επιτεθεί στο παρελθόν, ή έχουν “κληρονομήσει” την φοβία από άτομο του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

DARK TREES

Σκοτάδι

Φοβάστε το σκοτάδι? Μην ανησυχείτε, είναι η πιο συνηθισμένη φοβία, ειδικά στις μικρές ηλικίες. Τα παιδιά φαντάζονται ότι στο σκοτάδι μπορούν να συμβούν τα πιο απίθανα πράγματα. Αν δεν αντιμετωπιστεί στην παιδική ηλικία, τότε ακολουθεί το άτομο και στην ενήλικη ζωή του.

Ύψη

Υψοφοβία λέγεται αυτού του είδους η φοβία, και ταλαιπωρεί αρκετό κόσμο. Χωρίς λόγο, τα άτομα που πάσχουν από αυτήν δεν μπορούν να σταθούν σε ένα ψηλό σημείο (π.χ. ταράτσα) γιατί νομίζουν πως θα πέσουν. Δεν μπορούν να κοιτάξουν ούτε προς τα κάτω, αλλά ούτε και προς τα πάνω. Σε αυτά τα άτομα το κτίριο φαίνεται ψηλότερο από ότι πραγματικά είναι.

Δείτε επίσης: 8 διατροφικά λάθη που μπορεί να βλάψουν τον θυρεοειδή σου

Κεραυνοί – αστραπές

Οι βροντές από τους κεραυνούς και τις αστραπές προκαλούν ταχυκαρδία, εφίδρωση και αίσθημα πανικού σε κάποιους ανθρώπους. Αυτή την φοβία την έχουν συνήθως και τα παιδιά, με τα χρόνια όμως μεγαλώνοντας περνά ή την έχουν σε μικρότερο βαθμό.

Αγοραφοβία

Εδώ μιλάμε για την φοβία που έχει κάποιος όταν βρίσκεται σε έναν χώρο με πολύ κόσμο και δεν βλέπει την έξοδο διαφυγής. Ή δεν είναι εύκολο να βγει από εκεί. Εμπορικά κέντρα, μέσα μαζικής μεταφοράς, και ασανσέρ είναι τέτοιοι χώροι.  Η φοβία αυτή αν δεν αντιμετωπιστεί από ειδικό (ψυχολόγο) μπορεί να πάρει μεγάλες διαστάσεις και να μην θέλει το άτομο να βγει από το σπίτι του.

Αραχνοφοβία

Μια φοβία από την οποία πάσχουν πολλοί άνθρωποι, κυρίως γυναίκες. Αυτή η φοβία δεν έχει να κάνει μόνο με τις αράχνες, αλλά και με άλλα είδη αραχνοειδών.

 

Χριστίνα Αργυρού

Δείτε επίσης: Οι τροφές που θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα