Πρόσεχε τι σκέφτεσαι γιατί οι σκέψεις σου καθορίζουν την υγεία σου.

Σύμφωνα με τις σκέψεις που κάνει το μυαλό μας, κάθε, μα κάθε λεπτό της ημέρας, το σώμα μας αντιδρά ανάλογα.

Οι σκέψεις είναι αυτές που κάνουν το μυαλό να απελευθερώσει τους νευροδιαβιβαστές, οι οποίοι κυκλοφορούν στον οργανισμό και στο νευρικό μας σύστημα. Αυτοί είναι που ελέγχουν όλες τις λειτουργίες στο σώμα μας. Ελέγχουν τα πάντα, την χαρά, την λύπη μας, ακόμα και τις ορμόνες μας.

Οι σκέψεις σου έχουν τέτοια δύναμη, που σύμφωνα με μελέτες, μπορούν να βελτιώσουν μέχρι και την όραση σου. Μπορούν να βελτιώσουν ακόμα και την φυσική σου κατάσταση.

Η σκέψη έχει εκπληκτική δύναμη, και όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, μπορούν να επηρεάσουν την γενικότερη υγεία σου. Η κάθε σου σκέψη “μιλάει” στον εγκέφαλο σου. Προκαλεί νευροχημικές αλλαγές, είτε προσωρινές, είτε μόνιμες.

Ότι υπάρχει μέσα στο μυαλό μας το σημαδεύει μόνιμα. Κάθε σκέψη περνάει μέσα από το μυαλό σου με βάση τις συγκεκριμένες πληροφορίες που έχει πάρει, κι έτσι αλλάζει η νευρωτική δομή του.

Οι ενεργοποιημένες περιοχές του εγκεφάλου, αρχίζουν να κάνουν νέες συνδέσεις η μία με την άλλη, και γίνονται ισχυρότερες, πιο ευαίσθητες και αρχίζουν την οικοδόμηση περισσότερων υποδοχέων.

Δείτε επίσης: Πως να εφαρμόσεις το νόμο της έλξης. Οι συνήθειες που θα αλλάξουν τη ζωή σου!

THINKING MIND

Όταν νιώθουμε συναισθήματα θυμού, θλίψης, ενοχής, ενθουσιασμού, ευτυχίας ή νευρικότητας, κάθε ξεχωριστό συναίσθημα απελευθερώνει τη δική του «μάζα» νευροπεπτιδίων.
Αυτά τα πεπτίδια κατευθύνονται ορμητικά μέσα στο σώμα και συνδέονται με υποδοχείς που αλλάζουν τη δομή του κάθε κυττάρου μας. Το κάθε κύτταρο μας αλλάζει, σύμφωνα με τις σκέψεις που το τροφοδοτούμε.

Οι σκέψεις μας “μιλούν” ακόμα και στα γονίδιά μας. Τα γονίδια στην πραγματικότητα ενεργοποιούνται ή απενεργοποιούνται ανάλογα με τις εμπειρίες της ζωής μας.

Τα γονίδια και ο τρόπος ζωής μας σχηματίζουν έναν ανατροφοδοτικό κύκλο. Αλλάζει μόνο η γενετική δραστηριότητα μας, τα ένζυμα και άλλες χημικές ουσίες που ρυθμίζουν τα κύτταρα μας.

Έτσι, αν κάνουμε συνεχώς αρνητικές σκέψεις, τα κύτταρα μας “γεμίζουν” πεπτίδια από αυτές.

Στην κυριολεξία δηλαδή, προγραμματίζουμε τα κύτταρα μας για να λαμβάνουν τα αρνητικά πεπτίδια και στο μέλλον. Το χειρότερο είναι ότι μειώνουμε στα κύτταρα μας τον αριθμό υποδοχέων των θετικών πεπτιδίων. Κι έτσι, φέρνουμε τον εαυτό μας σε κατάσταση να τείνει περισσότερο προς την αρνητικότητα.

Συμπερασματικά, η επιλογή είναι δική σου. Εσύ θα επιτρέψεις στα γονίδια σου να είναι θετικά ή αρνητικά προδιατεθειμένα. Όσο πιο θετική η εισροή, τόσο πιο θετική η εκροή των γονιδίων σου.

Η δύναμη της σκέψης μπορεί να επηρεάσει ολόκληρη την ζωή μας. Ο τρόπος σκέψης σου αναγνωρίζεται από το σώμα σου, είτε θετικός , είτε αρνητικός. Μέχρι τον πυρήνα γενετικού επιπέδου και όσο περισσότερο βελτιώνεις τις ψυχικές σου συνήθειες, τόσο πιο θετική θα είναι η απάντηση που θα πάρεις από το σώμα σου.

Γι’ αυτό προγραμμάτισε τα κύτταρα σου και προκάλεσε κάποια γονίδια να ενεργοποιηθούν.

Έχεις την δύναμη να αλλάξεις το μυαλό σου, τα κύτταρα σου, αλλά και τα γονίδιά σου!

 

Νάντια Πολίτη

Δείτε επίσης: Τι πρέπει να τρως για να χάσεις γρήγορα κιλά χωρίς να εξαντλήσεις τον οργανισμό σου και να πάρεις τις απαραίτητες βιταμίνες!!

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα