Πως να βάζεις όρια στους άλλους για να διατηρήσεις την αυτοεκτίμηση σου

Τα όρια έχουν να κάνουν με τον εαυτό μας, και την κατάσταση που βρισκόμαστε. Έχουν να κάνουν με τις αξίες μας, γι’ αυτό και δεν θα πρέπει να είναι ρευστά.

Πως να βάζεις όρια στους άλλους για να διατηρήσεις την αυτοεκτίμηση σου:

COUPLE TALKING

Τα όρια σημαίνουν αυτοεκτίμηση

Όταν είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου, ξέρεις ποια είναι τα όρια σου. Τα όρια είναι οι αξίες σου, σε αντιπροσωπεύουν. Τα όρια αντιπροσωπεύουν την εκτίμηση που έχεις στον εαυτό σου.

Δείτε επίσης: Ποδήλατο είναι η ιδανική άσκηση για καλή φυσική κατάσταση, ψυχική υγεία και ευεξία

Μίλησε με την συμπεριφορά σου

Δείξε ξεκάθαρα στους ανθρώπους ποια είναι τα όρια σου. Θέσε όρια για να είσαι πιο ήρεμη, πιο ευτυχισμένη. Πως θα το κάνεις αυτό? Μα με την συμπεριφορά σου, τα λόγια είναι ρευστά, τα παίρνει ο άνεμος.

Για παράδειγμα, όταν είσαι στην εργασία σου και δεν θέλεις να σε ενοχλούν με προσωπικά τηλεφωνήματα, απλά ξεκαθάρισε ότι στο ωράριο της δουλειάς δεν σηκώνεις το τηλέφωνο για προσωπικά ζητήματα. Και αν σε καλέσουν δεν το σηκώνεις. Έτσι θα το μάθουν. Πολύ απλά.

COUPLE FIGHT

Δεν μπορείς να αλλάξεις τους άλλους, άλλαξε τον εαυτό σου

Είναι σύνηθες να θέλουμε να αλλάξουμε τους άλλους. Αυτό είναι λάθος, γιατί κανείς δεν αλλάζει πραγματικά αν δεν το θέλει ο ίδιος. Αφού δεν μπορείς λοιπόν να αλλάξεις τους άλλους, μπορείς να αλλάξεις τον τρόπο που τους αντιμετωπίζεις. Αν οι άλλοι δεν αλλάζουν, άλλαξε εσύ τον τρόπο που τους αντιμετωπίζεις. Έτσι θα το πάρουν το μήνυμα.

Αποφάσισε ποιες θα είναι οι συνέπειες της καταπάτησης των ορίων σου

Κάνε ξεκάθαρο σε όλες σου τις σχέσεις ποια είναι τα όρια σου. Εσύ θα αποφασίσεις ποιες θα είναι οι συνέπειες της καταπάτησης των ορίων σου, και να το ξεκαθαρίζεις εξ αρχής. Αν για παράδειγμα έχεις ξεκαθαρίσει ότι δεν συγχωρείς την απιστία σε μια σχέση, όταν συμβεί φεύγεις από την σχέση.

 

Μαίρη Θεοδωρίδου

Δείτε επίσης: Αποξηραμένα φρούτα: Υγιεινό σνακ που δίνει ενέργεια,  βιταμίνες και σίδηρο

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα