Ποδήλατο είναι η ιδανική άσκηση για καλή φυσική κατάσταση, ψυχική υγεία και ευεξία

Το ποδήλατο είναι ένα χρήσιμο μεταφορικό μέσο, ειδικά στις περιοχές που υπάρχει ποδηλατόδρομος.
Θυμάσαι το πρώτο σου ποδήλατο ως παιδί?
Πόσο σου άρεσε, πόσο όμορφα σε έκανε να νιώθεις. Μήπως ήρθε η ώρα να ξανασκεφτείς τον τρόπο που γυμνάζεσαι και να αρχίσεις πάλι το ποδήλατο?

Βελτιώνεται το αναπνευστικό

MAN BICYCLE

Είναι απόλυτα φυσιολογικό όταν ξεκινήσεις το ποδήλατο να λαχανιάζεις. Για να κάνεις ποδήλατο, όσο αυξάνεται η απόσταση και ανεβαίνει ο ρυθμός, τόσο περισσότερο οξυγόνο χρειάζεται ο οργανισμός σου. Οι πνεύμονες απορροφούν τον αέρα και αποβάλλουν το διοξείδιο του άνθρακα που παράγεται στα κύτταρα. Με τον καιρό, θα το συνηθίσεις και θα ανέβουν οι επιδόσεις σου.

Δείτε επίσης: Αποξηραμένα φρούτα: Υγιεινό σνακ που δίνει ενέργεια,  βιταμίνες και σίδηρο

Μειώνεται ο κίνδυνος για καρδιοαγγειακά νοσήματα

Με την ποδηλασία, αυξάνεται ο καρδιακός παλμός, και οι μυς για να δουλέψουν χρειάζονται περισσότερο οξυγόνο. Αυτό διατηρεί υγιή την καρδιακή μας λειτουργία, και μειώνει την ανάπτυξη καρδιαγγειακών παθήσεων και καρκίνου .

Σε βοηθά να διατηρήσεις κανονικό βάρος

HAPPY CHILDREN

Η ποδηλασία σε βοηθά να κάψεις θερμίδες, ανάλογα με τον ρυθμό που δουλεύεις το ποδήλατο. Σε συνδυασμό με υγιεινή διατροφή, η ποδηλασία μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος, ανάλογα με την ένταση που κάνεις ποδήλατο.

Ενισχύεται η υγεία του εγκεφάλου

BICYCLE

Η κυκλοφορία του αίματος των ποδηλάτων, αυξάνεται από 28% μέχρι και 70% σε ορισμένες δομές του. Αυτό διασφαλίζει την λειτουργικότητα και υγεία του εγκεφάλου , αφού υπάρχει αυξημένη ροή αίματος. Μακροπρόθεσμα, αυτό συνδέεται και με μειωμένο κίνδυνο άνοιας.

Ευεξία και καλή ψυχολογία

Η ποδηλασία μπορεί να φτιάξει την διάθεση σου, και να απελευθερώσει μεγάλες ποσότητες αδρεναλίνης και ενδορφινών. Αυτό θα διώξει το στρες και θα ανεβάσει τη αυτοπεποίθηση σου. Η άθληση σε εξωτερικό χώρο είναι παράγοντας πρόληψης κατά της κατάθλιψης, της χρόνιας κόπωσης και των αγχωδών διαταραχών.

 

Δήμητρα Αγγέλου

Δείτε επίσης:  Συγχώρεσε το παρελθόν σου για να φτιάξεις το μέλλον σου

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα