Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Συμβουλές υγείας για απίθανο καλοκαίρι

Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν το καλοκαίρι, δοκιμάζουν την υγεία όλων μας, ειδικά αυτών που έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας, ή τους ηλικιωμένους. Συμβουλές υγείας για απίθανο καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι εκτός από περίοδο διακοπών και χαλάρωσης, ενέχει αρκετούς κινδύνους που καλό θα είναι να τους γνωρίζουμε για να μπορούμε να προφυλαχτούμε.

Περισσότερο νερό

Το καλοκαίρι επιβάλλεται να πίνετε περισσότερο νερό, μιας και ο οργανισμός σας χρειάζεται ενυδάτωση. Τουλάχιστον 10 – 12 ποτήρια νερό, αλλά και χυμούς, φρούτα και λαχανικά θα βοηθήσουν

Δείτε επίσης: Η αποτοξίνωση και τα οφέλη της στην υγεία μας

Διατροφή

Προσέξτε τι τρώτε και πως το τρώτε. Η καλύτερη διατροφή με την ζέστη είναι η ελαφριά, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά. Εμπλουτίστε την διατροφή σας με φρέσκα φρούτα και λαχανικά – βρίσκονται σε πληθώρα αυτή την εποχή – και αποφύγετε τα τηγανιτά και τα βαριά μαγειρεμένα φαγητά.

AT THE BEACH

Υγιεινή

Τα συχνά ντους μέσα στην ημέρα θα σας προσφέρουν αίσθηση δροσιάς. Επιπλέον, θα απομακρύνουν τα ανεπιθύμητα βακτήρια που μαζεύονται ευκολότερα το καλοκαίρι. Το συχνό πλύσιμο των χεριών είναι απαραίτητο επίσης.

 Αντηλιακό

Απαραίτητο αξεσουάρ σε κάθε σας έξοδο, είναι σούπερ απαραίτητο το καλοκαίρι. Με υψηλό δείκτη, για μεγαλύτερη προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία.

Προσέξτε τις ελιές σας

Το μελάνωμα είναι από τις σοβαρές μορφές καρκίνου και έχει άμεση σχέση με την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Εάν έχετε ελιές, απευθυνθείτε σε ειδικό, για να γίνει η λεπτομερής χαρτογράφηση τους. Ο ειδικός θα σας συμβουλέψει και για το πως θα τις προστατέψετε. Εκτός του μελανώματος όμως, υπάρχουν και άλλες μορφές καρκίνου που και αυτές σχετίζονται άμεσα με την ηλιακή ακτινοβολία.

Δείτε επίσης: Οι υπερτροφές του καλοκαιριού. Φρούτα και λαχανικά που πρέπει να τρως καθημερινά

Μείνετε μέσα

Όταν η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή και δεν υπάρχει λόγος για να κυκλοφορείτε, μείνετε μέσα, ειδικά τις ώρες που ο ήλιος καίει περισσότερο. Αν πρέπει να μετακινηθείτε, κάντε το τις πιο δροσερές ώρες.

Επισκεφτείτε γιατρό

Αν νιώθετε δυσφορία που δεν υποχωρεί, ή για κάποιο λόγο δεν αισθάνεστε καλά, επισκεφτείτε άμεσα γιατρό.

* Το παρόν άρθρο δεν αποτελεί ιατρική συμβουλή. Σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

 

Ελένη Ιωαννίδου

Δείτε επίσης: Μίλα στον εαυτό σου όπως θα έκανες σε κάποιον που αγαπάς..

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα