Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μην επιτρέπεις στη μοναξιά σου να σε πείσει ότι δεν αξίζεις να έχεις ότι ονειρεύεσαι για σένα

Μην αφήνεις τη μοναξιά σου να σε πείσει ότι δεν αξίζεις πραγματικά αυτά που ονειρεύεσαι. Μην θυσιάσεις την καρδιά σου σε κάποιον που δεν αξίζει να του την χαρίσεις.

Μην θυσιάσεις την ζωή σου σε κάποιον που είναι λίγος για σένα, από τον φόβο της μοναξιάς. Μην δώσεις τον πολύτιμο χρόνο σου σε κάποιον που δεν αξίζει να είναι μαζί σου. Ο χρόνος μας είναι λίγος και είναι πολύτιμος.

Μην επιτρέψεις στη μοναξιά σου να σε πείσει ότι δεν αξίζεις. Ότι δεν έχεις την εμφάνιση που πρέπει, τον χαρακτήρα που πρέπει, την δουλειά που πρέπει, και όλα αυτά τα “πρέπει” που η κοινωνία έχει θέσει ως κανόνες για μια καλή ζωή.

Δείτε επίσης: Άνοιξη! Ανανέωσε την  διάθεση σου και την διακόσμηση του σπιτιού σου, με έξυπνο και οικονομικό τρόπο

Η ζωή σου θα είναι καλή μόνο αν είσαι πραγματικά ευτυχισμένη. Αν με τον φόβο της μοναξιάς συνδέσεις την ζωή σου με ένα πρόσωπο που δεν το αξίζει, τότε μακροπρόθεσμα, να είσαι σίγουρη ότι θα το μετανοιώσεις.

ALONE MAN

Ποιος είπε ότι η μοναξιά δεν έχει τις χαρές της?

Να χαίρεσαι την μοναξιά σου, να χαίρεσαι τις στιγμές που μπορείς να απολαύσεις, πράγματα που διαφορετικά δεν θα μπορούσες. Διάβασε βιβλία, παρακολούθησε παραστάσεις, βγες βόλτες, βρες φίλους. Μάθε ένα άθλημα, βρες ασχολίες, πέρνα ποιοτικά τον χρόνο σου. Όπως σου αρέσει και σ΄ευχαριστεί!  Και θα έρθει και αυτό που ζητάς.

Επέτρεψε στη μοναξιά σου να λειτουργήσει θετικά για σένα. Δες το ως μια ευκαιρία για να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου.

Δείτε επίσης: Άλλαξε την ροή της ζωής σου: Ξεφορτώσου άμεσα πράγματα που δεν χρειάζεσαι!

Μην βιαστείς και συμβιβαστείς υπό τον φόβο της μοναξιάς. Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι “μόνοι” στον πλανήτη που έχουν καταφέρει να περνάνε μια σπουδαία, ευτυχισμένη, γεμάτη ζωή. Και καταλήγουν να είναι ευτυχισμένοι, γιατί επέλεξαν τον σύντροφο τους χωρίς συμβιβασμούς στα θέλω τους.

Όταν θα είσαι πραγματικά έτοιμη, όταν θα έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, τότε θα βρεις και τον κατάλληλο άνθρωπο για σένα.

Αυτόν που δεν χρειάζεται να αλλάξεις την προσωπικότητα σου για να είσαι μαζί του. Αυτόν που θα σε αγαπήσει όπως είσαι, για αυτό που είσαι. Γιατί είσαι, σπουδαία, είσαι μοναδική, είσαι πολύτιμη. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβεις αυτό, τόσο το καλύτερο για σένα. Θα αποκτήσεις την αυτοπεποίθηση που πρέπει, χωρίς να κάνεις μεγάλες εκπτώσεις στα “θέλω” σου.

Αξίζεις να έχεις δίπλα σου τον καλύτερο άνθρωπο για σένα.

Η μοναξιά είναι μια ευκαιρία για να γνωρίσεις καλύτερα τον ευατό σου, τα θέλω σου. Άφησε την να σε διδάξει πόση είναι η δύναμη σου, και μην της επιτρέπεις να σε κάνει να περνάς τον χρόνο σου με ανθρώπους που δεν αξίζει να είναι φίλοι σου, ή σύντροφος σου.

Αλεξία Ραπτοπούλου
Δείτε επίσης: 25 θετικές σκέψεις που θα φτιάξουν την ψυχολογία σου και πρέπει να τις λες στον εαυτό σου κάθε μέρα

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα