Πως να διακρίνεις τις ευκαιρίες και να διαχειριστείς το άγχος σου κατά την έξαρση του Κορωναϊού

Είναι δεδομένο ότι διανύουμε δύσκολες μέρες. Και σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατάσταση αναμένεται να δυσκολέψει το επόμενο διάστημα.

Έχεις την επιλογή να βιώσεις αυτές τις μέρες με διάφορους τρόπους. Ο εύκολος και πιο συνήθεις τρόπος είναι αυτός της κατήφειας, και στη συνέχεια της κατάθλιψης.

WALK MOUNTAINS

Είναι δεδομένο ότι υπάρχει αβεβαιότητα για όλους μας, ίσως και φόβος κατά κάποιον τρόπο. Δες τις ειδήσεις τόσο όσο χρειάζεται για να ενημερωθείς, και μετά κλείσε την τηλεόραση.

Να θυμάσαι καθημερινά ότι πάνω από όλα προέχει η υγεία η δική σου και των ανθρώπων που αγαπάς. Αυτό είναι το σημαντικότερο από όλα. Όλα τα υπόλοιπα γίνονται, εσύ ποτέ ξανά.

Είναι στο χέρι σου ο τρόπος που θα ζήσεις την κατάσταση, μόνο εσύ είσαι υπεύθυνος για ότι επιτρέπεις να μπαίνει στην ψυχή σου. Μπορείς να επιλέξεις τον δρόμο της στεναχώριας, και της αβεβαιότητας. Μπορείς όμως και όχι.

HAPPY FAMILY

Δείτε επίσης: Αντικείμενα που χρησιμοποιείς καθημερινά και θέλουν συνεχώς καθάρισμα

Δες τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Δες την ευκαιρία μέσα σε όλο αυτό που συμβαίνει.

Ευκαιρία για ξεκούραση. Σε υποχρεώνουν να μείνεις στο σπίτι. Να λοιπόν που ήρθε η ευκαιρία που τόσο καιρό ζητούσες για να ξεκουραστείς. Γιατί τώρα που μπορείς γκρινιάζεις?

Ευκαιρία να “δεις” λίγο τον εαυτό σου. Έχεις τον χρόνο που πριν δεν είχες για να σκεφτείς, να αναδιοργανωθείς, να κοιτάξεις μέσα σου.

Ευκαιρία να βγεις νωρίς το πρωί και περπατήσεις στη φύση. Ξέρεις πόσο καλό θα σου κάνει αυτό? Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς.

Ευκαιρία να γράψεις. Ναι, να γράψεις. Πάρε ένα τετράδιο, και γράψε. Άκου τον εαυτό σου και γράψε αυτό που σου λέει. Γράψε τις σκέψεις σου, τα θέλω σου. Γράψε τους στόχους σου. Γράψε κάτι θετικό. Γράψε, και θα ξαλαφρώσει η ψυχή σου.

Ευκαιρία για στοχοθέτηση. Έχεις τον χρόνο να σκεφτείς τι θέλεις να κάνεις στο μέλλον. Με το επάγγελμα σου, τα συναισθηματικά σου, κτλ. Βάλε τους στόχους σου για το μέλλον.

CALENDAR

Ευκαιρία για ελεύθερο χρόνο. Διάβασε ένα βιβλίο. Θα σε ταξιδέψει. Τα βιβλία σου ανοίγουν νέους κόσμους, σε πάνε αλλού. Ανοίγουν το μυαλό σου, σου δίνουν όραμα.

Ευκαιρία να επικοινωνήσεις με φίλους που είχες τόσο καιρό αμελήσει.

Ευκαιρία να δεις στο youtube εκείνο το σεμινάριο που πάντα ήθελες. Παρακολούθησε όσο περισσότερα σεμινάρια εμπνευσμένων ανθρώπων μπορείς, κέρδος θα ΄χεις.

CLOTHES

Ευκαιρία να αναδιοργανώσεις το σπίτι σου. Τακτοποίησε ότι δεν προλάβαινες πριν, κάνε ξεκαθάρισμα, πέτα ή δώσε ότι πια δεν χρειάζεσαι.

Ευκαιρία να παίξεις περισσότερο με τα παιδιά σου. Να ξυπνήσετε αγκαλιά, ότι ώρα θέλετε, να φάτε το πρωινό σας με την ησυχία σας, και μετά να οργανώσετε την ημέρα σας μαζί.

Ευκαιρία να πεις στους ανθρώπους σου πόσο τους αγαπάς!

Αυτή η πανδημία σου δίνει την μεγαλύτερη ευκαιρία:

BOY MOTHER

Συνειδητοποιείς πόσο σημαντική είναι η ζωή. Πόσο πολύτιμη είναι, αλλά και πόσο εύθραυστη συνάμα. Ζήσε την όσο καλύτερα μπορείς!

 

Αλεξία Ραπτοπούλου

Δείτε επίσης: Χορέψτε! Ο χορός αντιστρέφει τα σημάδια της γήρανσης στον εγκέφαλο, γυμνάζει το σώμα

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα