Οι καλές και υγιείς σχέσεις είναι θέμα σωστής επιλογής, όχι καλής τύχης

Η άποψη ότι οι σχέσεις είναι θέμα τύχης έχει επικρατήσει από πολλούς, τα πράγματα όμως ουσιαστικά είναι λίγο διαφορετικά. Συχνά ακούς την έκφραση “αυτά είναι τυχερά”, και καταλήγεις να το πιστεύεις, χωρίς να το σκεφτείς ιδιαίτερα.

Όμως, δεν είναι έτσι. Οι σχέσεις μας – κάθε είδους – είναι καθαρά θέμα δικής μας επιλογής.

Είναι σίγουρο ότι δεν διαλέγεις αυτούς που θα έρθουν στο δρόμο σου, είναι δικό σου θέμα όμως ποιους θα κρατήσεις.

Όσο μεγαλώνεις και “φεύγεις” από το στενό οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον, διάφοροι άνθρωποι έρχονται στο δρόμο σου, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. Αναπτύσσεις σχέσεις μαζί τους ή όχι, και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Δεν είναι τυχαίο ποιους θα κρατήσεις στη ζωή σου, με ποιους θα συναναστραφείς.

Οι σχέσεις που συνάπτεις δεν τυχαίνουν, μα πετυχαίνουν.

 

FRIENDS TALKING

Αν διαλέξεις για φίλους ανθρώπους που σε κριτικάρουν ή σε κακολογούν φταις εσύ, και όχι η “εποχή” που έχουν χαθεί οι φιλίες.

Αν διαλέξεις για σύντροφο κάποιον που σε πληγώνει και είναι αδιάφορος, φταις εσύ, και όχι η “εποχή” που έχουν χαθεί οι ανθρώπινες σχέσεις. Αν ο σύντροφος σου δεν πληροί τις προυποθέσεις που ζητούσες φταις εσύ που έκανες λάθος επιλογή, δεν φταίνε “όλοι οι άντρες”.

Οι καλές και υγιής σχέσεις χτίζονται μέρα με την μέρα, λιθαράκι – λιθαράκι.

Ακόμα κι αν έχεις κοινά χόμπι με κάποιον, αυτό δεν τον κάνει καλό φίλο ή καλό σύντροφο. Αν έχεις κοινούς στόχους με τους συναδέλφους σου στη δουλειά, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να γίνετε και καλοί φίλοι.

Δείτε επίσης:  Τα υπέροχα πράγματα που σου συμβαίνουν όταν έχεις αυτοεκτίμηση και αυτοσεβασμό

Οι καλές και υγιείς σχέσεις είναι θέμα καθαρά δικής σου επιλογής. Είναι δικό σου θέμα ποιους θα κρατήσεις στη ζωή σου. Εσύ θα επιλέξεις αν θα διώξεις τους σκάρτους.

Μην ξεχνάς πως οι λάθος άνθρωποι για εμάς, είναι οι ιδανικοί για τον διπλανό μας.

Δεν είναι όλοι για όλους

Κάνε τις σωστές επιλογές, διάλεξε με προσοχή τους φίλους σου και τον σύντροφο σου, για να έχεις υγιείς σχέσεις, και μια ζωή γεμάτη αγάπη, και αποδοχή.

 

Χριστίνα Αργυρού

Δείτε επίσης: Πως τα αιθέρια έλαια μπορούν να βοηθήσουν το παιδί μου να αντιμετωπίσει ασθένειες, ενοχλήσεις και αλλεργίες, αποτελεσματικά

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα