Αντικείμενα που χρησιμοποιείς καθημερινά και θέλουν συνεχώς καθάρισμα

Αντικείμενα που καθημερινά όλοι χρησιμοποιούμε και δεν καθαρίζουμε τόσο συχνά όσο πρέπει. Με την έξαρση του Κορονοϊού, πρέπει να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί.

– Τηλεχειριστήριο

TV CONTROL

Είναι το αντικείμενο που πιάνουμε όλοι συνέχεια. Έχει σκεφτεί, πόσο συχνά το καθαρίζεις? Είναι καιρός να το κάνεις.

– Laptop

LAPTOP

Ακουμπάς συχνά το laptop σου, και αυτό από μόνο του αποτελεί έναν λόγο για να το καθαρίζεις συχνά.

– Κινητό και σταθερό τηλέφωνο

Ειδικά το κινητό το πιάνεις πολλές φορές μέσα στην ημέρα. Πότε ήταν η τελευταία φορά που τα απολύμανες? Πρέπει να το βάλεις στο καθημερινό σου πρόγραμμα.

– Πινέλα μακιγιάζ

PAINT BRUSH

Εκεί συσσωρεύονται νεκρά κύτταρα και ακαθαρσίες που επηρεάζουν την υγεία του δέρματος. Μούλιασε τα σε νερό με σαπούνι για να τα πλύνεις, και άφησε τα να στεγνώσουν.

– Πάγκος κουζίνας

KITCHEN

Είναι το μέρος που ακουμπάς τα πάντα. Εκεί όμως ακουμπάς και τα υλικά σου για να μαγειρέψεις. Είναι από τα μέρη του σπιτιού που πρέπει να καθαρίζεις συνεχώς, γιατί είναι εστία μικροβίων.

– Πόμολα

Πότε ήταν η τελευταία φορά που τα καθάρισες? Βάλτο στο πρόγραμμα, και πέρνα τα με ένα πανί ποτισμένο με λίγο οινόπνευμα.

Δείτε επίσης: Οι συνήθειες που θα κάνουν παραγωγική την καθημερινότητα σου

– Λούτρινα αρκουδάκια

Τα παίζουν τα παιδιά μας συχνά, και τα ακουμπούν σε όλα τα πιθανά και απίθανα μέρη. Μπορείς κάλλιστα να τα πλένεις στο πλυντήριο για να διατηρούνται καθαρά και χωρίς μικρόβια.

SPONGS

– Πετσέτες κουζίνας

Οι πετσέτες και τα πανάκια κουζίνας πρέπει να πλένονται καθημερινά, γιατί γίνονται εστίες μικροβίων. Αν δεν μπορείς κάθε μέρα να τις πλένεις στο πλυντήριο, υπάρχει κι άλλη λύση: Μούλιασε τις σε νερό με ξύδι για 20 λεπτά, μετά πλύνε τις όπως συνήθως και άπλωσε τις έξω.

HOLDING MOBILE
– Νεροχύτης

Είναι το σημείο του σπιτιού που δέχεται τα κατάλοιπα τροφών, σαπουνιού αλλά και άλλων προϊόντων. Να τον απολυμαίνεις μετά από κάθε χρήση.

– Σφουγγάρια κουζίνας και μπάνιου

Τα σφουγγάρια αποτελούν το ιδανικό περιβάλλον για να αναπτυχθούν διάφοροι μικροοργανισμοί. Να τα πλένεις καλά, και να τα αφήνεις να στεγνώνουν καλά.

– Διακόπτες

Τους πιάνουμε συνεχώς, είτε με καθαρά, είτε με βρώμικα χέρια. Ένας απλός τρόπος για να καθαρίσουν αλλά και να απολυμανθούν, είναι να βρέξεις ένα πανί με ξύδι, και να τους περάσεις.

 

Κάτια Μονογιού

Δείτε επίσης: Ξεφλουδίζουν τα νύχια σου? Τι μπορεί να φταίει, ποιες είναι οι λύσεις

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα