Οι συνήθειες που θα κάνουν παραγωγική την καθημερινότητα σου

Είναι αρκετές οι φορές που λόγω του στρες, της δουλειάς, της οικογένειας, του ολοήμερου τρεξίματος, το άγχος είναι στα κόκκινα. Μπορείς με χαλαρό και απλό τρόπο να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας σου, σε λιγότερο χρόνο και με λιγότερο άγχος.

Σχεδίασε την ημέρα σου από το προηγούμενο βράδυ

Ετοίμασε τα ρούχα σου, την τσάντα σου και το γεύμα της δουλειάς. Να έχεις ότι χρειάζεσαι μαζεμένο σε ένα σημείο, ώστε να μην ψάχνεις το πρωί.

Ξύπνα νωρίτερα

Έτσι θα έχεις τον χρόνο να απολαύσεις με την ησυχία σου το πρωινό σου και να σχεδιάσεις την μέρα σου. Το πρωινό ξύπνημα θα σου δώσει άλλη ενέργεια, όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο. Ξεκίνα να το κάνεις και θα δεις πως θα σου γίνει η πιο ευχάριστη συνήθεια.

OPEN WINDOW
Ασχολήσου με ένα πράγμα την φορά

Εστίασε σε αυτό που κάνεις και θα έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα. Αν είσαι συγκεντρωμένος σε ένα πράγμα, θα τελειώσεις πιο γρήγορα και δεν θα αγχωθείς. Κάθε πράγμα στην σειρά του, βασικός κανόνας υψηλής απόδοσης και ηρεμίας.

Δείτε επίσης: Ξεφλουδίζουν τα νύχια σου? Τι μπορεί να φταίει, ποιες είναι οι λύσεις

Πήγαινε νωρίτερα στα ραντεβού σου

Αν είσαι 10 λεπτά νωρίτερα στο κάθε ραντεβού, θα είσαι πιο προετοιμασμένος, και θα αποφύγεις το άγχος. Επιπλέον, είναι κάτι που εκτιμούν πάντα οι άλλοι.

Οργάνωσε το περιβάλλον εργασίας σου

Ένα γραφείο οργανωμένο θα σε βοηθήσει να εργαστείς καλύτερα. Οργάνωσε σωστά τον χώρο σου, έτσι ώστε να μην χάνεσαι μέσα σε στοίβες χαρτιού, και να βρίσκεις άμεσα ότι χρειάζεσαι. Επίσης, προσπάθησε στον χώρο εργασίας σου να έχει ησυχία, για να μην σου αποσπά τίποτα την προσοχή.

COMPUTER
Έλεγξε τα social media 1-2 φορές την ημέρα

Όσο τουλάχιστον είσαι στην δουλειά σου μην ασχοληθείς παραπάνω από 1-2 φορές, και αυτό μόνο για να τσεκάρεις. Τα social media είναι μεγάλη παγίδα, θα σου φάνε πολύτιμο χρόνο που θα ξοδέψεις ανούσια, και μετά θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις.

Ζήτησε βοήθεια

Δεν είναι ντροπή αν δεν τα καταφέρνεις σε μια εργασία, έχει μπερδευτεί κτλ, να ζητήσεις βοήθεια. Μπορεί να κόλλησες σε κάτι, η βοήθεια θα αποδειχτεί πολύ χρήσιμη.

SALAD COMPUTER

Χαλάρωσε την ώρα του γεύματος

Προσπάθησε την ώρα του γεύματος να χαλαρώσεις. Μην σκέφτεσαι την δουλειά εκείνη την ώρα, απόλαυσε αργά το γεύμα σου και μην καταναλώνεις πολύ και βαρύ φαγητό, γιατί θα νυστάξεις.

Να έχεις προσωπικό χρόνο

Τουλάχιστον 1 ώρα την ημέρα να την αφιερώνεις σε σένα. Χαλάρωσε, και κάνε ότι σου αρέσει και σε ηρεμεί. Είναι αναγκαίο για να διατηρήσεις την ψυχική σου υγεία.

 

Χριστίνα Αργυρού

Δείτε επίσης: Διακοπές και κορωνοϊός. Οδηγός επιβίωσης τι πρέπει να γνωρίζεις, τι απαγορεύεται

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα