Ξεφλουδίζουν τα νύχια σου? Τι μπορεί να φταίει, ποιες είναι οι λύσεις

Τα υγιή νύχια, αποτελούν όμορφη εικόνα ειδικά για τις γυναίκες. Σε όλους μας έχει συμβεί να σπάσει ή να ξεφλουδίσει κάποιο νύχι. Είναι φυσιολογικό, αν όμως συμβαίνει συχνά, πρέπει να αναζητήσεις τις αιτίες και τις λύσεις.

Λόγοι που τα νύχια ξεφλουδίζουν

Ξηρότητα

Όπως τα μαλλιά ή το δέρμα εμφανίζουν ξηρότητα, το ίδιο συμβαίνει και με τα νύχια. Η έκθεση στον ήλιο, τα απορρυπαντικά, ή η αφυδάτωση του οργανισμού σου συντελούν σε αυτό.

Μανικιούρ

Αν κάνεις ημιμόνιμο συχνά, η διαδικασία αφαίρεσης μπορεί να βλάψει τα νύχια σου.

MANICURE
Τραυματισμός

Είναι συχνή αιτία ξεφλουδίσματος των νυχιών σου. Μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να τραυματίσεις ή να σπάσεις τα νύχια σου.

Δείτε επίσης:Έχεις τατουάζ? Πως να τα φροντίσεις το καλοκαίρι, Do and dont’s

Διατροφή

Αν δεν κάνεις σωστή διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, τότε τα νύχια σου έχουν πρόβλημα, όπως και όλος ο οργανισμός σου.

Ηλικία

Είναι φυσιολογικό μεγαλώνοντας τα νύχια σου να γίνονται πιο ευαίσθητα, όπως επίσης και τα μαλλιά σου.

MANICURE HANDS
Ασθένεια

Αν τα νύχια σου ξεφλουδίζουν συνέχεια, μπορεί να έχεις κάποια ασθένεια. Η επίσκεψη στον γιατρό σου επιβάλλεται για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Ποιες είναι οι λύσεις

Φυσικά συμπληρώματα για τα νύχια

Τα πιο αποτελεσματικά συστατικά είναι συνήθως το κολλαγόνο και η βιοτίνη. Η βιοτίνη προλαμβάνει την λέπτυνση των νυχιών, και το κολλαγόνο διατηρεί την υγεία των νυχιών, της επιδερμίδας και της τρίχας.

WOMANS HAND
Φροντίδα

Φρόντισε τα νύχια σου όπως και το υπόλοιπο σώμα σου. Να τα τριμάρεις προσεκτικά, και να τα ενυδατώνεις με φυσικά έλαια για να μην ξεραίνονται.

Προστασία

Πρόσεχε να μην τραυματίζεις τα νύχια σου. Αν πρόκειται να κάνεις κάποια δουλειά που μπορεί να τα τραυματίσει, φόρεσε γάντια. Ειδικά όταν χρησιμοποιείς καθαριστικά και σαπούνια.

Μαρίνα Ανδρέου

Δείτε επίσης:Δεν φαντάζεσαι τι θα συμβεί στο σώμα σου αν σταματήσεις να φοράς σουτιέν!

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα