Δεν φαντάζεσαι τι θα συμβεί στο σώμα σου αν σταματήσεις να φοράς σουτιέν!

 

Δεν φαντάζεσαι τι θα συμβεί στο σώμα σου αν σταματήσεις να φοράς σουτιέν!

Αν είσαι σαν τις περισσότερες γυναίκες, μάλλον φοράς σουτιέν από τα χρόνια της εφηβείας σου. Έτσι, σε αυτό το σημείο, το σουτιέν είναι ένα ουσιαστικό, αν όχι αναπόσπαστο στοιχείο της γκαρνταρόμπας σου. Η έλλειψή του μοιάζει όχι απλά παράξενη αλλά και λάθος. Οι millenials ωστόσο εξοικειώνονται όλο και περισσότερο με την ιδέα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις το παραλείπουν περισσότερο για την ευκολία του πράγματος σε μια προσπάθεια να μην είναι ορατό και να μην αποσπά την προσοχή από το υπόλοιπο σύνολό τους, σε άλλες όμως, απλά επειδή έτσι θέλουν.

Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα αν σταματήσεις τελείως να φοράς; Δες παρακάτω τα μεγαλύτερα οφέλη του να μη φοράς σουτιέν:

Βελτιώνεται το σχήμα του στήθους σου.

Σε αντίθεση με όσα πιστεύουμε, η μη χρήση σουτιέν δεν προκαλεί την παρακμή του στήθους. Στην πραγματικότητα, μια  μελέτη χρόνων στη Γαλλία έχει αποδείξει ότι το σουτιέν πιθανότατα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, προκαλώντας στο στήθος να χάνει το σχήμα του με την πάροδο του χρόνου. Σύμφωνα με τη μελέτη, η “στήριξη” των σουτιέν αποδυναμώνει τους μύες του στήθους, κάνοντάς το να χάνει τη σφριγηλότητά του. Για να κρατήσεις το στήθος σου πιο στρογγυλό και στητό, άφησέ το να κάνει το δικό του.

WOMAN BLACK SUNGLASSES

Βελτιώνεται ο ύπνος σου.

Έχουμε ακούσει εδώ και αρκετό καιρό ότι ο ύπνος με το σουτιέν δεν ενδείκνυται αφού είναι πιθανό να σου προκαλέσει δυσφορία και να διαταράξει τον κύκλο του ύπνου σου. Επιπλέον μπορεί να επηρεάσει τους κιρκαδικούς σου ρυθμούς, όπως αποδεικνύεται από την ίδια μελέτη, και να σε εμποδίζει να κάνεις καλό και ξεκούραστο ύπνο.

Δείτε επίσης: Έξυπνοι τρόποι να φορέσεις το παρεό σου.. Το απόλυτο κομμάτι της παραλίας (video)

Ενισχύεται η κυκλοφορία σου.

Η μελέτη που αναφέραμε παραπάνω καλύπτει συνοπτικά τις επιδράσεις των ενδυμάτων (ειδικά των στενών) στην σωματική κυκλοφορία και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι σφιχτά ρούχα, και ειδικά τα σουτιέν, δεν είναι καλά για την κυκλοφορία μας. Όλη αυτή η πίεση γύρω από το στήθος μπορεί να την επιβραδύνει συμπιέζοντας τα αιμοφόρα αγγεία. Αυτό έχει αποδειχθεί πραγματικά ότι δημιουργεί καρδιαγγειακά προβλήματα, και το να θυσιάσεις την υγεία σου για αγαπημένο σου push-up bra, μάλλον δεν αξίζει τον κόπο.

Βελτιώνεται η υγεία του στήθους σου.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η ίδια μελέτη απέδειξε ότι, συνολικά, τα σουτιέν δεν είναι υπερβολικά βλαβερά για την υγεία μας. Η έλλειψή τους όμως μπορεί να βελτιώσει την υγεία του στήθους με διάφορους τρόπους. Εκτός από την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, ο ιδρώτας και η σκόνη δεν θα παγιδεύονται πλέον στο δέρμα από τα στενά σουτιέν. Αυτό κάνει τις μολύνσεις, τα εξανθήματα και την ακμή λιγότερο πιθανά στο στήθος μας.

PINK BRA

Αυτό επιβεβαιώνεται ακόμα περισσότερο όταν φοράμε λάθος νούμερο και σουτιέν με κακή εφαρμογή. Τα σουτιέν που δεν  εφαρμόζουν σωστά ή έχουν οδυνηρές μπανέλες, μπορούν να προκαλέσουν δύσπνοια, πόνους στο στήθος και γενικότερη δυσφορία. Θα μπορούσες να παραλείψεις την εξεύρεση του κατάλληλου απλά, παραλείποντάς το.

Ανάπτυξη υγιούς ιστού.

Ως μέρος της 15ετούς μελέτης που αναφέρθηκε προηγουμένως, οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι η χρήση ενός σουτιέν μπορεί να παρεμποδίζει την ικανότητά σου να αναπτύξεις υγιή ιστό του μαστού. Ο υγιής ιστός είναι σημαντικός για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι ότι θα μειώσει (αλλά δεν θα εμποδίσει εντελώς) την πιθανότητά για διάφορες ασθένειες του μαστού, όπως ο καρκίνος. Ο υγιής ιστός θα υποστηρίξει επίσης περισσότερο το στήθος και θα βοηθήσει τους μύες να ενισχυθούν – και όπως μάθαμε, αυτό οδηγεί σε φυσικά σφριγηλό και πιο στητό στήθος.

Θα είσαι πολύ πιο άνετη.

Για πολλές γυναίκες, αυτό θα μπορούσε να είναι ο σημαντικότερος λόγος για να παραλείψουν το σουτιέν. Υπάρχει άλλωστε μεγαλύτερη αίσθηση ανακούφισης από το να το βγάζεις μετά από μια κουραστική μέρα;

Μια γρήγορη λύση; Κάνε ένα διάλειμμα από τα αγαπημένα σου σουτιέν. Δεν θα υπάρξει καλύτερη στιγμή από αυτή.

πηγή

Δείτε επίσης: Αγάπη ή εξάρτηση?

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

 

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα