Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

Αγάπη ή εξάρτηση?

Αγάπη. Ποιος είναι αυτός που δεν την αναζητά? Όλοι θέλουμε να έχουμε στην ζωή μας ένα άτομο που να αγαπάμε και να μας αγαπά. Έναν σύντροφο, έναν συνοδοιπόρο.

Η αγάπη είναι το πιο όμορφο συναίσθημα, σε ανεβάζει στα ουράνια, σου δίνει δύναμη, αισιοδοξία, σου δίνει φτερά. Νομίζεις πως είσαι ένας μικρός θεός που μπορεί να καταφέρει τα πάντα.

Είναι υγιές συναίσθημα η αγάπη, αρκεί οι σύντροφοι να μην υπερβαίνουν τα όρια. Ποια όρια? Αυτά της καταπάτησης της ελευθερίας του άλλου.

HAPPY COUPLE
Όταν δεν αφήνεις στον άλλο χώρο να αναπνεύσει, τότε η αγάπη γίνεται τυραννική.

Όταν είσαι συνέχεια “κολλημένος” με τον άλλον, θέλεις να κάνετε τα πάντα μαζί, να πηγαίνετε παντού μαζί, τότε η αγάπη γίνεται εξάρτηση.

WOMAN MAN

Δείτε επίσης: Διακοπές με το νέο σου σύντροφο. Τι πρέπει να προσέξεις, τι να αποφύγεις.

Η εξάρτηση γεννά άσχημα συναισθήματα, σε τρώει. Σε γεμίζει στρες, σε ρουφά, δεν σε αφήνει να χαρείς τις χαρές της ζωής.

Σε εξουθενώνει. Δεν θυμάσαι πως ήταν η ζωή σου πριν, χωρίς αυτόν, κι αυτό δεν είναι φυσιολογικό.

Όταν χρειάζεσαι τον άλλον για να είσαι ευτυχισμένος , για να περνάς όμορφα, τότε αυτό δεν είναι αγάπη. Είναι εξάρτηση. Είναι φόβος και ανασφάλεια.

Αγάπη σημαίνει συνεργασία, σεβασμός στην προσωπικότητα του άλλου. Στα θέλω του άλλου, στις ανάγκες του.

Αμφότεροι οι σύντροφοι πρέπει να νοιάζονται για την ευημερία, την ευτυχία και την ανάπτυξη του άλλου μέσα από την σχέση. Αυτό είναι αγάπη.

HEART HANDS
Η αγάπη δεν πονάει, η αγάπη δεν στερεί, η αγάπη αφήνει χώρο. Η αγάπη μεγαλώνει όταν ο άλλος σέβεται την προσωπικότητα σου, όταν διατηρείς κατά κάποιον τρόπο την “ανεξαρτησία” σου.

Η αγάπη δεν είναι εξάρτηση. Η αγάπη δεν πληγώνει, η αγάπη σε γεμίζει χαρά κι αισιοδοξία.

 

Μαίρη Θεοδωρίδου

Δείτε επίσης: Μυστικά για καθαρό σπίτι αν έχεις κατοικίδιο

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα