Έκανες μπότοξ ή υαλουρονικό? Τι πρέπει να προσέξεις μετά την εφαρμογή τους

Συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσεις αν έχεις κάνει μπότοξ ή υαλουρονικό:

Αν έκανες μπότοξ

Μην χρησιμοποιείς make-up

Οι ενέσεις νευροτοξίνης αφήνουν μεν μικρά κόκκινα σημαδάκια, αλλά αποτελούν και μια ανοιχτή δίοδο για τα βακτήρια. Γι΄αυτό ξανασκέψου το πριν βιαστείς να τα καλύψεις. Φρόντισε να περάσουν τουλάχιστον 30 -45΄ πριν χρησιμοποιήσεις κάπιο προϊόν make-up.

Δείτε επίσης: Οι 8 συνήθειες των γυναικών που έχουν όμορφο και λαμπερό δέρμα

Μην χρησιμοποιήσεις εργαλεία για μασάζ προσώπου

Για παράδειγμα jade rollers ή άλλα εργαλεία για το μασάζ του προσώπου σου. Πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον 12 ώρες.  Αν χρησιμοποιήσεις τα προϊόντα αυτά νωρίτερα, μπορεί η νευροτοξίνη που περιέχουν οι ενέσεις, να κατευθυνθεί σε άλλες περιοχές που δεν θέλεις.

WOMAN RECEIVE BOTOX

Απέφυγε την γυμναστική

Για τέσσερις με πέντε ώρες μετά τις ενέσεις, απέφυγε οποιαδήποτε δραστηριότητα θα σε κάνει να ξαπλώσεις ή να αναστρέψεις το κεφάλι σου. Επίσης δεν πρέπει να κοιμηθείς, ή να κάνεις μασάζ προσώπου, για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Δείτε επίσης: Ξύπνα τη χαρά μέσα σου! Μην αφήνεις την πικρία και τα αρνητικά συναισθήματα να σε δηλητηριάζουν

Αν έκανες υαλουρονικό

Απέφυγε τον οδοντίατρο

Για τέσσερις εβδομάδες από την εφαρμογή του υαλουρονικού, δεν πρέπει να επισκεφτείς οδοντίατρο, ακόμα και για έναν απλό καθαρισμό.

Μην πιέζεις το σημείο εφαρμογής

Μην πιέζεις, μην κάνεις μασσάζ, μην πλακώνεις και μην τρίβεις τα σημεία των fillers όσο κοιμάσαι, για τουλάχιστον 2 εβδομάδες μετά. Δεν θα αλλοιθεί το αποτέλεσμα, αλλά θα αργήσει να επουλωθεί το σημείο.

Μην φοράς γυαλιά

Αφορά μόνο την εφαρμογή στην μύτη. Αν φοράς γυαλιά, πιέζεται η περιοχή πλήρωσης, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μικρή εσοχή. Περίπου για δυο εβδομάδες, απέφυγε να φορέσεις γυαλιά αν έχεις κάνει εφαρμογή στη μύτη.

 

Εύη Μανίρη

Δείτε επίσης: Πως θα διώξεις την κυτταρίτιδα: Τροφές και tips που την περιορίζουν

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα