Χορέψτε! Ο χορός αντιστρέφει τα σημάδια της γήρανσης στον εγκέφαλο, γυμνάζει το σώμα

Ο χορός προκαλεί αξιοσημείωτες συμπεριφορικές αλλαγές και λειτουργεί κατά της γήρανσης.

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό (ανοιχτής πρόσβασης) Frontiers in Human Neuroscience, ο χορός μπορεί να αντιστρέψει τα σημάδια της γήρανσης στον εγκέφαλο.

Η έρευνα αυτή συμπέρανε επίσης ότι ο χορός είχε στατιστικά σημαντικότερα αποτελέσματα σε σύγκριση με άλλα είδη σωματικής δραστηριότητας.

Δείτε επίσης: Γιατί πρέπει να τρως αβοκάντο. Απαραίτητο κομμάτι μιας υγιεινής διατροφής, πλούσιο σε οφέλη, γεμάτο πρωτεΐνη.

WOMEN DANCING

Η Dr. Kathrin Rehfeld, κύρια ερευνήτρια, παρατήρησε ότι “η άσκηση επιδεικνύει ευεργετικές επιδράσεις επιβράδυνσης ή ακόμα και αντιστροφής της εξασθένισης στην πνευματική και σωματική ικανότητα του ατόμου, που σχετίζεται με τη γήρανση”.

Στην παρούσα μελέτη, αποδεικνύουμε ότι δύο διαφορετικά είδη σωματικής άσκησης (χορός και προπόνηση αντοχής) πυροδοτούν και τα δύο την ενεργοποίηση περιοχών του εγκεφάλου που εξασθενούν με την ηλικία. Συγκριτικά όμως, μόνο ο χορός ήταν αυτός που προκαλούσε αξιοσημείωτες συμπεριφορικές αλλαγές, όσον αφορά στη βελτιωμένη ισορροπία.

 

πηγή thnos.gr

Δείτε επίσης: Έχεις καλή ερωτική ζωή? .. Δες τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν σταματάς το σεξ….

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα