Οι επιλογές σου είναι αυτές που καθορίζουν τη ζωή σου και όχι η κακή σου τύχη

Πόσες φορές είπες: “Δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς”! (Η καλύτερη δικαιολογία). Και αφέθηκες.
Σε κάτι που δεν σου άρεσε, γιατί νόμιζες ότι δεν μπορούσες να το αλλάξεις. Ή βαριόσουν γιατί είχες βολευτεί.

Αυτό το σκεπτικό είναι τελείως λανθασμένο.

Έτσι δικαιολογούμε τον φόβο μας να βγούμε από την άνεσή μας και μια κατάσταση που δεν μας αρέσει, και να διεκδικήσουμε αυτό που πραγματικά θα μας κάνει χαρούμενους.

Σίγουρα είναι πιο βολικό για πολλούς να παραμένουν σε έναν κακό γάμο ή μία κακή σχέση από το να μείνουν μόνοι, ή να συνεχίζουν να ασκούν ένα επάγγελμα που δεν τους αρέσει ,εξαιτίας του φόβου τους να αλλάξουν δουλειά. Ή της ανασφάλειάς τους.

Έχεις σκεφτεί ότι οι επιλογές σου, είναι αυτές που καθορίζουν τη ζωή σου?

Επιλέγω ένα τοξικό φιλικό περιβάλλον γιατί θέλω να είμαι το καλό παιδί, επιλέγω να μην λέω ποτέ όχι γιατί νομίζω πως δεν μπορώ, επιλέγω το πρωί να πίνω τον καφέ μου γλυκό με λίγο γάλα, επιλέγω να μην αλλάζω τίποτα στη ζωή μου και να την αφήνω έτσι, ίδια μέρα κάθε μέρα.

PEOPLE AT THE OFFICE

Επιλέγω μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά να αράζω στον καναπέ και να μην κάνω τίποτα, επιλέγω το βράδυ να σκέφτομαι τις επιλογές που έχω στη ζωή μου, να δακρύζω και να με πιάνουν ταχυκαρδίες. Και να ιδρώνω. Και να μην κοιμάμαι. Επιλέγω να ζω μέσα στο άγχος και υπό τον φόβο της ανασφάλειας.

Δείτε επίσης: Συμβουλές για να είστε όλοι στην ώρα σας κάθε πρωί χωρίς άγχος

Επιλέγω να φορτώνω στους ώμους μου τα προβλήματα των άλλων, επιλέγω να είμαι αυτή που πάντα κάνει ότι θέλουν οι άλλοι, επιλέγω η διάθεσή μου να καθορίζεται πάντα από τους άλλους, επιλέγω τελικά ότι με ρίχνει ακόμα πιο πολύ.

Επιλέγω μια σχέση που δεν μου αρέσει, επιλέγω φίλους χειριστικούς, επιλέγω μια δουλειά που δεν μου αρέσει, αλλά δεν την αλλάζω γιατί έχω βολευτεί, επιλέγω μια ζωή να ζω την ζωή μου με κάποιον τρόπο. Τον οποίο έχω δεχτεί, είτε μου τον επιβάλλουν οι άλλοι, είτε όχι. Δική μου είναι η επιλογή.

Δείτε επίσης: Τα βότανα που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα του εντέρου

Επιλέγω να αποφεύγω τους τοξικούς ανθρώπους, επιλέγω να αλλάξω τον τρόπο που ζω, επιλέγω να κάνω παρέα με χαρούμενους, θετικούς ανθρώπους που θα με πάνε ένα βήμα παραπέρα.

Επιλέγω να ζω την ζωή μου ευτυχισμένα, ή μέσα στη μιζέρια. Οι επιλογές μου καθορίζουν την ζωή μου, που μόνο εγώ με τις επιλογές μου μπορώ να αλλάξω.

Επιλέγω. Εγώ. Και μόνο εγώ. Δική μου είναι η επιλογή.

Χαμογέλα. Και ξεκίνα. Άλλαξε τις επιλογές σου αν δεν σου αρέσουν. Μπορείς!

Κατερίνα Νικολοπούλου

Δείτε επίσης: Οι συνήθειες που θα κάνουν παραγωγική την καθημερινότητα σου

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα