Συμβουλές για να είστε όλοι στην ώρα σας κάθε πρωί χωρίς άγχος

Όταν το πρωινό ξύπνημα και η ετοιμασία για το σχολείο και τη δουλειά γίνεται δύσκολη υπόθεση, τότε σου έχουμε τις λύσεις για να γίνουν όλα πιο εύκολα!

Η καλή μέρα ξεκινάει από το προηγούμενο βράδυ

Ναι, όπως το άκουσες. Από το βράδυ ξεκινάει η καλή μέρα! Από το προηγούμενο βράδυ μπορείς να ετοιμάσεις τα ρούχα που θα φορέσεις εσύ στη δουλειά και τα παιδιά στο σχολείο. Επέλεξε ρούχα που φοριούνται εύκολα αν τα παιδιά σου είναι μικρά, για να ντύνονται μόνα τους.

Ετοίμασε το κολατσιό το δικό σου και των παιδιών για το σχολείο. Μπορείς να ετοιμάσεις τα τοστ π.χ από το βράδυ και να τα ψήσεις το πρωί. Αν φυσικά πρόκειται για κάτι φρέσκο, θα το ετοιμάσεις το πρωί.

Επίσης: ότι αφορά στην εργασία σου, αν το έχεις έτοιμο αποβραδίς, το πρωί δεν θα χρειάζεται να τρέχεις, ούτε να ψάχνεις. Ετοίμασε την τσάντα σου, τον χαρτοφύλακα σου, τα ρούχα, τα παπούτσια σου, και ότι άλλο χρειάζεσαι.

CLOCK CALLENDAR
Όλα τα πράγματα στην θέση τους

Φτιάξε ρουτίνα ακόμα και για τα πράγματα σου. Να ξέρεις που βρίσκεται το κάθε τι, έτσι ώστε να μην ψάχνεις το πρωί. Να είναι συγκεκριμένες οι κινήσεις σου.

Μάθε στα παιδιά να τακτοποιούν τα πράγματα που θα χρειαστούν την επόμενη μέρα και να τα τοποθετούν σε μια συγκεκριμένη θέση. Την τσάντα τους για παράδειγμα, να την έχουν έτοιμη με ότι χρειάζονται στο χολ, έτσι ώστε το πρωί απλά να την πάρουν και να φύγουν.

Δείτε επίσης: Μελαγχόλησες που ήρθε το Φθινόπωρο? Παρ’ το αλλιώς και δες τις νέες ευκαιρίες

Αποκτήστε ρουτίνα

Για να βιώνετε ήρεμα πρωινά σαν οικογένεια, φτιάξε μια ρουτίνα στην οποία θα λάβουν μέρος και τα παιδιά. Μην ξεχνάς ότι στα παιδιά αρέσει η ρουτίνα, είναι ο μόνος τρόπος για να μπουν σε μια σειρά. Κάντε πράγματα κάθε πρωί με την ίδια σειρά. Έτσι θα μάθουν και τα παιδιά και θα ετοιμάζονται πιο γρήγορα. Και βάλε τους να ακούνε την αγαπημένη τους μουσική, θα φτιάξει σε όλους σας η διάθεση.

SCHOOL PENCIL

Απολαύστε όλοι μαζί το πρωινό σας

Είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας για όλη την οικογένεια. Σήκω νωρίτερα το πρωί , ετοίμασε το, και απόλαυσε το πρωινό σου με την ησυχία σου. Υπάρχει καλύτερο ξύπνημα από αυτό?

FAMILY BREAKFAST

Συζητήστε τα πλάνα της ημέρας, και ξεκινήστε με χαμόγελο για την νέα μέρα που ξεκίνησε.

Και φυσικά, πριν φύγετε από το σπίτι, απαραίτητα μια μεγάλη αγκαλιά

Έτσι, για να σου πάει καλά η μέρα!

 

Μαίρη Θεοδωρίδου

Δείτε επίσης: Έτσι θα χάσεις το λίπος στην κοιλιά: Τα θαυματουργά φρούτα που θα σε βοηθήσουν

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

 

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα