Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Τα βότανα που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα του εντέρου

Όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε αντιμετωπίσει προβλήματα με το έντερο μας. Η δυσκοιλιότητα ταλαιπωρεί σημαντικό μέρος του πληθυσμού, και αν είσαι από τους τυχερούς, το έχεις αντιμετωπίσει τουλάχιστον μια φορά στην ζωή σου. Τα βότανα που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα του εντέρου!

Το φαρμακείο της φύσης έρχεται και εδώ να δώσει τη λύση: Τα βότανα που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα του εντέρου!

Αλεξανδρινή χένα

Είναι το φυτό κασσία, και το χρησιμοποιούσαν σαν καθαρτικό από την αρχαιότητα. Οι ειδικοί λένε ότι η παρατεταμένη χρήση μπορεί να προκαλέσει εξάρτηση στο έντερο. Πρέπει να αποφεύγεται η συνεχής χρήση.

GREEN PESTO

Λυκοπόδιο

Το έκχυμα του βοηθά κατά της δυσκοιλιότητας. Στη χώρα μας δεν είναι αυτοφυές.

Αλθαία

Το φυτό αυτό περιέχει πολλά συστατικά που βοηθούν τον οργανισμό να αντιμετωπίσει διάφορες παθήσεις, και δρα κατά της δυσκοιλιότητας. Το αφέψημα από τη σκόνη της ρίζας της είναι ιδανικό.

Δρακοντιά

Έχει την ισχυρότερη δράση κατά της δυσκοιλιότητας. Χρειάζεται όμως μεγάλη προσοχή η κατανάλωση της, καθώς περιέχει την ισχυρή δηλητηριώδη ουσία αροϊνη. Συνιστάται το αφέψημα από την ρίζα της, ενώ μπορεί να χορηγηθεί και ως σκόνη.

Πορτοκάλι

Το πορτοκάλι ως γνωστόν, θωρακίζει τον οργανισμό απέναντι στα μικρόβια, και καταπολεμά την δυσκοιλιότητα. Αφέψημα από τη σκόνη της ρίζας της είναι ιδανικό.

FRUITS

Δείτε επίσης: Οι τροφές που τονώνουν τον εγκέφαλο, και κάνουν παραγωγικό το μυαλό σου

Αχλάδι

Το ώριμο αχλάδι καταπολεμά την δυσκοιλιότητα αρκεί να είναι ώριμο, ενώ το άγουρο φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Καταναλώστε το πριν από το φαγητό.

Μήλο

Το μήλο δρα κατά της διάρροιας αλλά και βοηθά πολύ στην δυσκοιλιότητα. Ο χυμός του θεωρείται από τους ειδικούς πιο δραστικός από ότι ο καρπός.

Λάχανο

Ωμό, ή αν πιεις το ζωμό του, είναι ιδανικό κατά της δυσκοιλιότητας.

VEGETABLES

Πράσο

Καταπολεμά τα παράσιτα του εντέρου, και βοηθά πολύ αν έχεις δυσκοιλιότητα.

Αγκινάρα

Είναι ιδανική και βοηθά με πολλούς τρόπους το γαστρεντερικό σύστημα.

Σπανάκι

Το σπανάκι εκτός από τις πολύτιμες βιταμίνες που περιέχει, δρα και ως φυσικό καθαρτικό, χωρίς να προκαλεί ερεθισμό στο έντερο.
Ντομάτα

Εκτός των θρεπτικών συστατικών της, μπορεί να καταπολεμήσει και την δυσκοιλιότητα.

 

Δήμητρα Αγγέλου

Δείτε επίσης: Ποτέ δεν είναι αργά για να κάνεις αυτά που θέλεις. Μόνο εσύ καθορίζεις τον χρόνο για να αλλάξεις την ζωή σου

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα