Έχεις καλή ερωτική ζωή? .. Δες τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν σταματάς το σεξ….

Όταν σταματάς να κάνεις σεξ επηρεάζεται η υγεία μακροπρόθεσμα. Επηρεάζονται οι ορμόνες, η ψυχολογία , η γενικότερη υγεία.
Όταν σταματάς το σεξ για μεγάλο διάστημα, το σώμα ξεχνά σταδιακά την αίσθηση του οργασμού, ώσπου στο τέλος παύει να την αναζητά.

Έχεις καλή ερωτική ζωή? .. Δες τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν σταματάς το σεξ:

– Αποδυναμώνεται το ανοσοποιητικό σύστημα

Όσοι σταματούν να κάνουν σεξ είναι πιο ευάλωτοι σε κρυώματα ή στη γρίπη. Το συχνό σεξ, χτίζει αντισώματα που κρατούν το ανοσοποιητικό σύστημα σε εγρήγορση.

– Αυξάνεται το στρες

Το σεξ εκτονώνει το άγχος, και απελευθερώνει τις ορμόνες της ευτυχίας: Ντοπαμίνη, ενδορφίνες και οξυτοκίνη. Όταν απέχεις, θα έχεις περισσότερο στρες.

– Αυξάνεται ο κίνδυνος στυτικής δυσλειτουργίας

Οι άντρες που για μεγάλο διάστημα δεν κάνουν σεξ έχουν μεγάλες πιθανότητες να εμφανίσουν στυτική δυσλειτουργία στο μέλλον.

COUPLE SEA

– Αυξάνεται ο κίνδυνος καρκίνου του προστάτη

Οι άντρες που εκσπερματώνουν συχνά έχουν 20% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη στο μέλλον. Αυτό συμβαίνει γιατί ο προστάτης αποβάλλει διάφορες βλαβερές ουσίες με την διαδικασία του σεξ. Η αυτοϊκανοποίηση δεν είναι η λύση.

– Παρουσιάζονται γυναικολογικά προβλήματα

Μετά από μεγάλο διάστημα αποχής από το σεξ, οι γυναίκες βιώνουν πόνο κατά την διάρκεια της επαφής. Αυτό συμβαίνει γιατί ο κόλπος “σφίγγει” και οι μύες της περιοχής αδρανοποιούνται.

Δείτε επίσης: Όταν έχεις καλούς φίλους είσαι πιο ευτυχισμένος, γελάς, και ζεις περισσότερο

– Προβλήματα μνήμης

Η απώλεια μνήμης είναι μια από τις μεγαλύτερες παρενέργειες της έλλειψης σεξ. Η μνήμη αρχίζει να εξασθενεί, γιατί δεν ενισχύεται το μέρος του εγκεφάλου που σχετίζεται με την μακρόχρονη μνήμη.

– Το σώμα σου θα στο πει μέσω του ύπνου

Τα όνειρα σεξουαλικού περιεχομένου αυξάνονται σε μεγάλο βαθμό, αφού αυτό είναι που σου λείπει, και το σώμα σου με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να στο θυμίσει.

– Επιδεινώνεται η καρδιαγγειακή λειτουργία

Η σεξουαλική ζωή συνδέεται στενά με την ομαλή λειτουργία της καρδιάς. Όταν απέχουμε από αυτήν, χάνονται τα συγκεκριμένα οφέλη.

HAPPY COUPLE SMILE

– Θα πάρεις κιλά

Το σεξ είναι ο καλύτερος τρόπος να ασκηθείς. Όσο πιο ενεργητικοί είστε κατά τη διάρκεια της πράξης , τόσο περισσότερες θερμίδες θα καίτε. Αυτό οφείλεται στην αύξηση του ρυθμού της αναπνοής.

– Δεν θα είσαι τόσο έξυπνη όπως πριν

Έρευνες έδειξαν ότι η σεξουαλική δραστηριότητα βοηθά την ανάπτυξη νευρώνων του εγκεφάλου. Η αποχή από το σεξ μειώνει την σπιρτάδα της σκέψης

 

Ελένη Ιωαννίδου

Δείτε επίσης: Οι υπερτροφές του καλοκαιριού. Φρούτα και λαχανικά που πρέπει να τρως καθημερινά.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα