Φτιάξτε μόνοι σας αντισηπτικό χεριών με ελάχιστα υλικά και μικρό κόστος

Η έξαρση του κορονοϊού και στη χώρα μας έχει κάνει μερικά πράγματα δυσεύρετα –όπως, για παράδειγμα, το αντισηπτικό χεριών.

Αντί να πηγαίνετε από το ένα φαρμακείο στο άλλο για να βρείτε αντισηπτικό και να αγοράσετε, μπορείτε κάλλιστα να αγοράσετε τις (ελάχιστες) πρώτες ύλες που χρειάζεστε για να το φτιάξετε μόνοι σας.

WASHING HANDS

Δείτε επίσης: Κορωνοϊός: Πώς απολυμαίνουμε τους χώρους του σπιτιού μας για να είμαστε ασφαλής

Πάντως, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι παρόλο που τα υγρά αντισηπτικά μπορούν να σκοτώσουν τους ιούς και τα μικρόβια, στη πρώτη γραμμή της άμυνας ενάντια στους παθογόνους μικροοργανισμούς παραμένει το σαπούνι με το τρεχούμενο νερό που αρκούν για να περιορίσουν τη διασπορά τους.

Πλύνετε σχολαστικά τα χέρια σας, τρίβοντάς τα επί 20 δευτερόλεπτα και γενικά ακολουθήστε τους κανόνες για το σωστό πλύσιμο των χεριών.

HAND WATER

Για να φτιάξετε το δικό σας αντισηπτικό χεριών:

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Φαρμακευτικό οινόπνευμα (ισοπροπυλική αλκοόλη)

Τζελ αλόε βέρα

Αιθέριο άρωμα λεβάντας

Αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου (tea tree)

Γεμίζετε τα δύο τρίτα ενός πλαστικού μπουκαλιού με οινόπνευμα (ένα αντισηπτικό χεριών για να είναι αποτελεσματικό θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 60% περιεκτικότητα σε οινόπνευμα).

Προσθέτετε τα αιθέρια έλαια, τα οποία εκτός από το να κάνουν το υγρό να μυρίζει ευχάριστα έχουν και τα δύο αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Γεμίζετε μέχρι επάνω το μπουκάλι με τζελ αλέο βέρα, το οποίο θα κάνει το διάλυμα φιλικό προς την επιδερμίδα των χεριών σας. Κλείστε το μπουκάλι με το καπάκι του και κουνήστε το για να ανακατευτούν καλά τα υλικά.

Το αντισηπτικό σας είναι έτοιμο!

Καλό είναι πριν το χρησιμοποιήσετε ή πριν το δώσετε στα παιδιά να το χρησιμοποιήσουν να κάνετε ένα τεστ βάζοντας μια μικρή ποσότητα σε εσωτερικό του καρπού σας και περιμένοντας μερικές ώρες για τυχόν εμφάνιση ερεθισμών στο δέρμα.

Πηγή

Δείτε επίσης: Ακόμα κι όταν όλα σου πάνε στραβά…. Θυμήσου αυτά τα 5 πράγματα και χαμογέλα!

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα