Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Όταν η μοναξιά είναι επιλογή, τότε απόλαυσε την γιατί είναι ευλογία

Άνθρωποι μόνοι, άνθρωποι που επέλεξαν να είναι μόνοι γιατί απλά περνάνε καλά με τον εαυτό τους.

Ο καθένας μας βιώνει διαφορετικά την μοναξιά, καθώς έχει σημασία αν κάποιος επέλεξε να περνά στιγμές μόνος ή νιώθει μοναξιά.

Αυτός που νιώθει μόνος είναι γνωστό ότι μπορεί να νιώθει έτσι και ανάμεσα σε κόσμο. Μόνοι νιώθουν πολλοί, ακόμα και αν βρίσκονται ανάμεσα σε αγαπημένα πρόσωπα, στην οικογένεια τους ή στους φίλους τους.

Κάθε ένας από εμάς, βιώνει την απομόνωση με διαφορετικό τρόπο

Ο χρόνος με τον εαυτό σου, σε βοηθά να ενεργοποιήσεις τον εσωτερικό σου κόσμο, και να επαναφορτίσεις τις μπαταρίες σου.

Αν κάποιος έχει επιλέξει όμως την μοναξιά, αυτή είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Όταν έχεις επιλέξει την μοναξιά, τότε περνάς όμορφα και μόνος, κάνεις πράγματα που αληθινά σε ευχαριστούν. Ένα βιβλίο, μια ταινία, μια βόλτα στη θάλασσα, είναι πράγματα που πραγματικά απολαμβάνουν αυτοί που επιλέγουν να είναι μόνοι.

Δείτε επίσης: Έχεις σκεφτεί τι είναι ευτυχία? Δες δίπλα σου… δες πραγματικά, και θα την βρεις!

MAN STANDING ALONE

Έχει ειπωθεί πως δεν αντέχουν την μοναξιά αυτοί που δεν αντέχουν τον εαυτό τους

Αυτό συμβαίνει γιατί όταν είσαι μόνος, είσαι εσύ και κανείς άλλος. Αφουγκράζεσαι, ακούς το μέσα σου. Ακούς τις σκέψεις σου, και αυτό κάποιους τους φοβίζει. Τότε είναι που βγαίνουν τα αληθινά συναισθήματα που ο θόρυβος που αφήνει να φανούν. Τότε ξεδιπλώνονται οι φόβοι, οι ανησυχίες, οι σκέψεις θετικές ή αρνητικές.

Δείτε επίσης: Ξεχνάς συχνά? Ιδού τα μυστικά για να εξασκήσεις την μνήμη σου

Κάποιοι δεν νιώθουν ότι θα ολοκληρωθούν ως άτομα μέσω μίας σχέσης, ενός γάμου, μιας οικογένειας με παιδιά. Και σίγουρα δεν μένουν σε μια τοξική ή τελειωμένη σχέση, φοβούμενοι ότι δεν θα βρουν άλλον σύντροφο και θα μείνουν μόνοι. Γιατί απλά αυτοί οι άνθρωποι δεν φοβούνται την μοναξιά, την έχουν φίλη.

Αυτοί που επέλεξαντη μοναξιά, απολαμβάνουν περισσότερο την επαφή με τους άλλους, αφού το κάνουν από επιλογή και όχι αναγκαστικά.

Όταν επιλέγεις να περνάς στιγμές με τον εαυτό σου, αυτό θα φέρει θετικά αποτελέσματα στην ζωή σου, γιατί οι άνθρωποι που περνάνε χρόνο μόνοι πιστεύουν στον εαυτό τους, είναι πιο κατασταλαγμένοι, και κάνουν σχέσεις από επιθυμία και όχι από ανάγκη.

Η μοναξιά είναι ευλογία, όταν σε κάνει να νιώθεις όλα αυτά τα θετικά συναισθήματα, που μόνο η επαφή με τον εσωτερικό εαυτό σου μπορεί να σου δώσει.

 

Μαίρη Θεοδωρίδου

Δείτε επίσης: Το μαγνήσιο και οι ευεργετικές του ιδιότητες. Ποιες τροφές περιέχουν μαγνήσιο

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα