Ξεχνάς συχνά? Ιδού τα μυστικά για να εξασκήσεις την μνήμη σου

Υπάρχει λόγος που δεν έχουμε την μνήμη των προγόνων μας, και γι’ αυτό φταίει η τεχνολογία. Μπορούμε πλέον να βρούμε όποια πληροφορία θέλουμε, εύκολα, από το διαδίκτυο.

Επιπλέον, χρησιμοποιούμε όλο και περισσότερο ηλεκτρονικές συσκευές για να θυμηθούμε πράγματα. Αυτό, όπως είναι φυσικό, κάνει πολύ κακό στην μνήμη μας, γιατί δεν την εξασκούμε καθόλου.

WOMAN MOBILE

Δείτε επίσης: Οι βιταμίνες που κάνουν καλό στο δέρμα σου. Αν τις βάλεις στη ζωή σου θα δεις διαφορά

Ειδικά η νέα γενιά, είναι σχεδόν ανίκανη να θυμηθεί έναν αριθμό τηλεφώνου, ακόμα και συγκεκριμένες τοποθεσίες που έχει ξαναπάει.

Είναι γεγονός ότι η μνήμη μας με τα χρόνια “ξεθωριάζει”, αλλά υπάρχουν τρόποι για να εκπαιδεύσουμε το μυαλό μας να θυμάται. 

Κλείσε τις ηλεκτρονικές συσκευές

Ότι βλέπεις, προσπάθησε να το θυμάσαι σαν εικόνα. Το μυαλό αποθηκεύει πιο εύκολα μια εικόνα. Είμαστε έτσι κι αλλιώς οπτικά όντα, κι αυτός είναι ο λόγος που θυμόμαστε πρόσωπα αλλά ξεχνάμε τα ονόματα τους. Κάθε φορά που θέλεις να κρατήσεις κάτι στην μνήμη σου, χρησιμοποίησε την φαντασία σου, και σταμάτα να αποθηκεύεις τα πάντα στις ηλεκτρικές συσκευές.

Δοκίμασε με λέξεις

Αν θέλεις να θυμηθείς κάτι που δεν είναι εύκολο, φτιάξε το σε πρόταση με λέξεις. Κάνε στο μυαλό σου μια ομοιοκαταληξία, ή συνδύασε το όνομα ενός γνωστού σου που δεν θυμάσαι με κάποιου διάσημου, ή με κάτι που σου τον θυμίζει.

MAN MOBILE

Ένα βήμα τη φορά

Όλα είναι θέμα συνήθειας, αλλά δεν γίνονται όλα μονομιάς. Όπως το σώμα σου θέλει χρόνο για να συνηθίσει μια καινούργια διατροφή, έτσι και το μυαλό σου θέλει τον χρόνο του. Βάζε καθημερινά ένα στόχο, και την άλλη μέρα, δοκίμασε να δεις αν τον θυμάσαι. Σταμάτα να τα σημειώνεις όλα στο κινητό, και ξεκίνα σιγά σιγά να χρησιμοποιείς το μυαλό σου. Θα δεις ότι σε μικρό διάστημα θα εκπλαγείς.

 

Αγάπη Νικολάου

Δείτε επίσης: Βότανα: Ποια είναι τα πολύτιμα οφέλη τους. Οι Θαυματουργές θεραπείες, με τα βότανα που χρησιμοποιούσαν οι Αρχαίοι.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα