Αν θέλεις να σε σέβονται οι άλλοι, πρέπει πρώτα εσύ να μάθεις να σέβεσαι τον εαυτό σου

Ένας άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του είναι πάντα ένας άνθρωπος που απολαμβάνει τον σεβασμό και των άλλων. Γιατί αυτός είναι ένας άνθρωπος που ξέρει τι θέλει και πως να το διεκδικεί. Ένας άνθρωπος που έχει βάλει όρια.

Δεν είναι εύκολο να διατηρήσεις τις ισορροπίες και κυρίως στα συναισθηματικά θέματα που αφορούν τους δικούς σου ανθρώπους. Δεν είναι εύκολο να μην ξεφεύγεις από αυτά που θέλεις να πρεσβεύεις.

Ο πρώτος και ο σημαντικότερος κανόνας είναι να θέσεις σαφή όρια. Και να μην κάνεις στους άλλους ότι δεν θέλεις να σου κάνουν.

COUPLE APARTMENT

Πολλές φορές στη ζωή σου θα συναντήσεις “καταπατητές”, αυτούς που χωρίς να τους δώσεις το δικαίωμα, ξεπερνούν τα όρια που έχεις θέσει.

Με ευγένεια και ηρεμία, σταθερά και απόλυτα, εξήγησε ποια είναι τα όρια σου, τι ακριβώς θέλεις, τι επιτρέπεις και τι όχι. Πολλές φορές μπορεί να γίνει κάποια παρανόηση. Εξήγησε και πάλι.

Θα μου πεις, κάθε φορά που θα συναντώ ή θα συναναστρέφομαι με έναν τέτοιο άνθρωπο, κάθε φορά που θα συμβαίνει αυτό, θα πρέπει να εξηγώ?

Ναι, θα πρέπει να εξηγείς τη θέση σου και τα όρια σου.

Δείτε επίσης: Πως θα προστατέψεις την σπονδυλική σου στήλη όταν δουλεύεις από το σπίτι

TEACHER TALKING
Μάθε τον εαυτό σου, σκέψου τι επιτρέπεις και τι όχι. Πόσο θέλεις να “παίρνουν” από την ζωή σου οι άλλοι? Τι είσαι διατεθειμένη να δώσεις από τον εαυτό σου? Από τον πολύτιμο εαυτό σου.

ΕΣΥ είσαι αυτή που αποφασίζεις. Έχεις χτίσει ένα σπουδαίο οικοδόμημα, εσένα. Μην επιτρέπεις σε κανέναν να το καταπατά. Οριοθέτησε τα πράγματα, και αμέσως – αμέσως θα δεις πως θα αλλάξει και η στάση των άλλων απέναντι σου. Θέσε σαφή όρια.

Δείξε σεβασμό στον ευατό σου, δώσε προτεραιότητα σε σένα και στα θέλω σου. Όταν πατάς γερά στα πόδια σου, όταν πιστεύεις σε σένα, αυτό φαίνεται προς τα έξω.  Έτσι θα σε σεβαστούν και οι άλλοι.

 

Κατερίνα Νικολοπούλου

Δείτε επίσης: Όσπρια, ένας μεγάλος διατροφικός θησαυρός. Τα πλούσια οφέλη τους για την υγεία σου.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα