Πως θα προστατέψεις την σπονδυλική σου στήλη όταν δουλεύεις από το σπίτι

Η σπονδυλική σου στήλη είναι το μέλος του σώματος σου που καταπονείται περισσότερο όταν δουλεύεις από το σπίτι. Ποια είναι τα προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν και πως θα προστατευτείς?

Με την πανδημία έχουν έρθει πολλές αλλαγές στην ζωή μας, και μια από αυτές είναι και η εργασία από το σπίτι. Αν εργαζόσουν σε γραφείο, ήδη θα γνωρίζεις πολύ καλά πως η στάση του σώματος και της μέσης δεν είναι κάτι καινούργιο που έχεις να αντιμετωπίσεις.

Καλώς ή κακώς, λόγω του κορονοϊού είμαστε αναγκασμένοι να δουλεύουμε από το σπίτι, και να περνάμε πολλές ώρες της ημέρας μας μπροστά στον υπολογιστή.

BUSINESS MAN

Είναι πολύ εύκολο, όντας εργαζόμενοι στο σπίτι μας, να ξεχνάμε την σωστή στάση του σώματος μας. Δεν μας βλέπουν οι συνάδελφοι, και είμαστε πιο χαλαροί.

Αυτό όμως θα φέρει πρόβλημα στη μέση και στην πλάτη μας. Αυξάνεται ο κίνδυνος για πόνους στη μέση, στην πλάτη, και στον αυχένα.

Τι μπορείς να κάνεις για να προφυλάξεις την σπονδυλική σου στήλη:

Κάθισε σε καρέκλα. Μην δουλεύεις στον καναπέ, ούτε στο πάτωμα. Φτιάξε τον χώρο που εργάζεσαι όσο το δυνατόν πιο επαγγελματικό. Άλλωστε, το να δουλεύεις σε γραφείο, σε βοηθά να μπεις σε διάθεση “εργασίας” και να τελειώσεις πιο αποτελεσματικά τις δουλειές σου. Η οθόνη του υπολογιστή πρέπει να είναι μπροστά στο οπτικό σου πεδίο, και να μην καμπουριάζεις. Και φυσικά, μην πάρεις το laptop στο κρεβάτι, κατέστρεψες την μέση σου.

WOMAN WORKING FROM HOME

Δείτε επίσης: Τα πολλαπλά οφέλη της γλυκοπατάτας. Φανταστική συνταγή για ζεστή σαλάτα με γλυκοπατάτες

Στάσου ίσια

Ψηλά το πηγούνι, βρες την κατάλληλη θέση για τον υπολογιστή σου, και κράτα ίσια την σπονδυλική σου στήλη. Κράτα το πηγούνι σου ψηλά, διαφορετικά θα έχεις πόνους στον αυχένα. Επιπλέον, η κακή οπτική γωνία απέναντι στην οθόνη, θα σου προκαλέσει πονοκέφαλο.

Κάνε διατάσεις

Ακόμα και αν έχεις την κατάλληλη καρέκλα γραφείου, κι έχεις βρει την ιδανική θέση για τον υπολογιστή σου, το να κάθεσαι για πολλές ώρες στην ίδια θέση είναι κακό για το σώμα σου. Κάνε διαλείμματα και τέντωσε τα άκρα σου. Η σπονδυλική μας στήλη – όπως και κάθε οστό και μυς του σώματος – χρειάζεται κίνηση για να είναι υγιής. Σήκω λίγο και περπάτησε. Βγες στο μπαλκόνι, κάνε μια βόλτα. Θα ξεκουράσεις και το σώμα, και τα μάτια σου.

MAN WORKING
Διάλειμμα

Κάθε μια ώρα προσπάθησε να κάνεις ένα διάλειμμα. Βάλε ένα υπενθύμιση για να μην το ξεχνάς. Σήκω και τεντώσου. Θα δεις πως θα ξεπιαστείς, και μετά θα συνεχίσεις καλύτερα την δουλειά σου.

 

Δήμητρα Αγγέλου

Δείτε επίσης: Άσε το παιδί σου να χαρεί την ανεπανάληπτη παιδική του ηλικία. Μια φορά θα την ζήσει!

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα