Αν έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση δεν μπορείς να γίνεις ευτυχισμένος. Αγάπησε τον εαυτό σου και άλλαξε τη ζωή σου

Χαμηλή αυτοεκτίμηση σημαίνει πως δεν έχεις εμπιστοσύνη στον ευατό σου. Δεν εκτιμάς αυτό που είσαι, ούτε αυτά που έχεις.

Για να έχεις αυτοεκτίμηση πρέπει να αγαπάς τον εαυτό σου. Αυτό είναι το βασικό θεμέλιο της ψυχικής σου υγείας και της ηρεμίας σου. Με αυτόν τον τρόπο, συντηρείς σταθερές διαπροσωπικές σχέσεις από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής σου.

Από τους πρώτους μήνες της ζωής ενός παιδιού μπαίνουν τα θεμέλια για ισχυρή αυτοεκτίμηση, όταν ικανοποιούνται οι βασικές του ανάγκες, και επιπλέον- πολύ σημαντικά – η τρυφερότητα και η προστασία.

MAN AND WOMAN

Αργότερα, δάσκαλοι, γονείς, και οι εμπειρίες από τις σχέσεις μας είναι αυτές που έχουν μεγάλη σημασία.

Η αυτοεκτίμηση, η αγάπη για τον εαυτό μας, είναι αυτές που καθορίζουν τις σχέσεις της ζωής μας. Την πορεία που θα ακολουθήσουμε σε όλη την ζωή μας. Άνθρωποι που έχουν αυτοεκτίμηση, βλέπουμε πως διαπρέπουν, γιατί κατάφεραν να εκτιμήσουν τον εαυτό τους και την αξία τους. Ξέροντας οι ίδιοι την αξία τους, την έδειξαν και στους άλλους.

Δείτε επίσης: Καραντίνα: Αυξάνεται πιο εύκολα το Σπλαχνικό Λίπος? Τί ευνοεί αυτή την αύξηση?

Αγάπησε ο ίδιος τον εαυτό σου, κανείς δεν θα σε αγαπήσει περισσότερο από εσένα. Ίσως μόνο η μητέρα σου, αλλά αυτή είναι μια άλλου είδους αγάπη, ανήκει σε άλλη σφαίρα.

Αν έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση, κάνε πρώτα από όλα μια αλλαγή:

Φρόντισε πρώτα τον εαυτό σου. Δες μέσα σου. Δες τι είναι αυτά που πραγματικά σου αρέσουν, τί πρεσβεύεις σαν άτομο, χωρίς να επηρεάζεσαι από την οικογένεια σου ή κάποιον άλλο. Βρες τι πραγματικά αρέσει σε εσένα, ποιες είναι οι αξίες της ζωής σου.

HAPPY WOMAN

Βρες τις αξίες, τις ιδέες, τα πιστεύω σου. Και πίστεψε σε αυτά δυνατά, χωρίς να επηρεάζεσαι από κανέναν. Αγάπησε τα, κάνε τα δικά σου, γιατί αυτά είναι εσύ.

Ξεκίνησε από σήμερα κιόλας. Μάθε να σκέφτεσαι τι πραγματικά θέλεις εσύ, μάθε να συγχωρείς, μάθε να σέβεσαι, μάθε να δείχνεις ποιος είσαι και τι θέλεις.

Αγάπησε τον εαυτό σου και συναναστρέψου με θετικούς ανθρώπους. Να μιλάς, να τονίζεις τα θετικά σου σημεία, και να φροντίζεις τον εαυτό σου κάθε μέρα! Πνευματικά και σωματικά.

Και το σημαντικότερο: Μην ξεχνάς να χαμογελάς, ότι κι αν σου συμβαίνει.

 

Μαίρη Θεοδωρίδου

Δείτε επίσης: Αποξηραμένα φρούτα: Υγιεινό σνακ που δίνει ενέργεια,  βιταμίνες και σίδηρο

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα