Τρόποι να διαχειριστείς τις εναλλαγές στην διάθεση του παιδιού σου

Τα μικρά παιδιά συνήθως δεν μπορούν να διαχειριστούν καταστάσεις, με αποτέλεσμα να αλλάζουν την συμπεριφορά τους. Απότομα ξεσπάσματα και φωνές, είναι σύνηθες στα μικρά παιδιά, συμπεριφορές που πολλές φορές δυσκολεύουν τους γονείς.

Μερικοί τρόποι για να διαχειριστείτε τις εναλλαγές στην διάθεση του παιδιού:

Αφήστε το να εκφραστεί

Το παιδί στο σπίτι πρέπει να νιώθει οικεία, να νιώθει ελεύθερο. Δεν εννοώ φυσικά να το αφήσετε να κάνει ότι θέλει, και να τα σπάσει όλα. Εννοώ να του δείξετε ότι εκεί είναι ο χώρος του, μπορεί να κάνει ότι θέλει, θέτοντας φυσικά όρια. Η κακή διάθεση είναι κάτι φυσιολογικό για το παιδί και πρέπει πάντα να την εξωτερικεύει, σε φυσιολογικά βέβαια πλαίσια.

SAD GIRL WITH MOTHER

Περάστε χρόνο μαζί του

Ποιοτικό χρόνο, έτσι ώστε να το κάνετε να νιώσει ασφάλεια. Φροντίστε να αφιερώνετε χρόνο στο παιδί σας, και οι δύο γονείς, όσο πιεσμένο πρόγραμμα κι αν έχετε.Το παιδί έχει ανάγκη να περνάει χρόνο και με τους δυο γονείς του, και όχι μόνο με τη μαμά.

Δείτε επίσης:  Το βότανο της μακροζωϊας.. Τονώνει, και είναι γεμάτο ευεργετικά συστατικά

Δείξτε του την σωστή συμπεριφορά

Μιλήστε ήρεμα στο παιδί και εξηγήστε του ότι μπορεί σας πει τι είναι αυτό που το στεναχωρεί ή το προβληματίζει. Εξηγήστε με ήρεμο τρόπο ότι είναι καλύτερα να μιλάει από το να έχει τα ξεσπάσματα και τις φωνές. Να επικοινωνεί αυτό που θέλει. Επίσης, τονίστε του ότι δεν θα υποκύψετε στην άσχημη συμπεριφορά του, και να το κάνετε στην πράξη. Πείτε του ότι μπορείτε να συζητήσετε αυτό που το απασχολεί όταν ηρεμήσει.

Δείτε επίσης: Είσαι καλή μητέρα, αφιέρωσε λίγο χρόνο τον εαυτό σου για να έχεις πιο ευτυχισμένα παιδιά

Μείνετε ήρεμοι

Το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε σε ένα ξέσπασμα του παιδιού, είναι να φωνάζετε κι εσείς.Ο εκνευρισμός σας μπορεί να κάνει το παιδί να αντιδρά ακόμη πιο έντονα. Με αυτόν τον τρόπο, προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή σας. Ήρεμα εξηγήστε του ότι θα το ακούσετε μόλις ηρεμήσει.

GIRL SCRIMING

Σημαντικό το περιβάλλον στο σπίτι

Οι γονείς οφείλουν να διατηρούν ένα ήσυχο περιβάλλον στο σπίτι. Κρατήστε το άγχος, τα νεύρα και τα εργασιακά προβλήματα έξω από το σπίτι. Στο σπίτι σας να κυριαρχεί ένα ήρεμο όσο το δυνατόν περιβάλλον, έτσι ώστε να παιδιά να το νιώθουν σαν το καταφύγιο τους.

Φροντίστε την διατροφή του

Η διατροφή παίζει σπουδαίο ρόλο στην διάθεση μας. Είναι πολύ σημαντικό να φροντίζουμε το παιδί να έχει μια ισορροπημένη διατροφή με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό του. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β και τα Ω-3 λιπαρά οξέα συνδεόνται με την βελτιωμένη διάθεση.

 

Κατερίνα Νικολοπούλου

Δείτε επίσης: Εξάρτηση και Τυχερά Παιχνίδια. Υπάρχει κληρονομική προδιάθεση? 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα