Την αγάπη την έμαθες από τους γονείς σου

Η αγάπη, αυτό το πολύτιμο συναίσθημα που όλοι θέλουν να βιώσουν. Τι αξία αλήθεια έχει μια ζωή χωρίς αγάπη?

Πόσο ποιο ευτυχισμένοι γινόμαστε όταν στη ζωή μας ρέει η αγάπη? Πόσο μεγαλύτερη εμπιστοσύνη έχουμε στον εαυτό μας, μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Την αγάπη την έμαθες από τους γονείς σου

Η αγάπη είναι κάτι που το έχουμε μάθει από τους γονείς μας. Γιατί αυτοί είναι τα πρώτα άτομα της ζωής μας που μας δίνουν αγάπη. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε λάβει αγάπη ως παιδιά, γιατί αυτό καθορίζει όλη την υπόλοιπη ενήλικη ζωή μας. Είναι αυτό που θυμόμαστε από τους γονείς μας, αυτό το συναίσθημα που μας γεμίζει με ευτυχία, όταν έχουμε βιώσει σαν παιδιά την πραγματική αγάπη.

Δείτε επίσης: Γιατί οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι δεν κάνουν εύκολα σχέσεις

Αν η παιδική μας ηλικία ήταν δυσλειτουργική, αυτό είναι κάτι που θα μας απασχολήσει στην ενήλικη ζωή μας

Ο τρόπος που ένα παιδί λαμβάνει και βιώνει την αγάπη από τους γονείς του, είναι ο τρόπος που θα αγαπά στην ενήλικη ζωή του.

Ολόκληρος ο κόσμος ενός παιδού είναι οι γονείς του. Αν αυτοί δεν ανταποκρίνονται με αγάπη στις ανάγκες του, τότε το παιδί αργότερα θα έχει πρόβλημα. Αν για παράδειγμα ένα μικρό παιδί κλαίει και οι γονείς του δεν ανταποκρίνονται γιατί θέλουν να σταματήσει, τότε ναι, κάποια στιγμή θα σταματήσει.

FAMILY AT THE SUNSET

Τι θα έχει βιώσει όμως αυτό το παιδί όταν θα σταματήσει. Ότι ήταν μόνο και κανείς από τους φροντιστές του δεν ήταν εκεί για να του καλύψει την ανάγκη του, να το νοιαστεί. Θα κάνει το παιδί να μην έχει εμπιστοσύνη, γιατί ενώ κλαίει κανείς δεν ανταποκρίνεται.

Μην ξεχνάμε ότι δεν δείχνουμε την αγάπη μας με υλικά αγαθά, αλλά με το πόσο ασφαλές κάνουμε το παιδί μας να αισθάνεται. Σκεφτείτε λίγο την δική σας παιδική ηλικία: Τι είναι αυτό που σας έχει μείνει στο μυαλό ως μια ευχάριστη ανάμνηση.

Τα παιχνίδια που σας αγόραζαν οι γονείς σας χωρίς όμως να παίζουν ή να ασχολούνται μαζί σας με αποτέλεσμα πάντα να παίζετε μόνοι – ή στην καλύτερη περίπτωση με κάποιο από τα αδέλφια σας. Απασχολημένοι οι ίδιοι με δικές τους ασχολίες, σας άφηναν μόνο με ένα νέο παιχνίδι για να σας κρατήσουν απασχολημένο και να βρουν την ησυχία τους.

Δείτε επίσης: Γιατί το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας

Την αγάπη την έμαθες από τους γονείς σου..

Όταν ο μπαμπάς έπαιζε μαζί σας, γελούσατε, συζητούσατε, πόσο καλά περνούσατε! Οι μνήμες της μητέρας που ήταν πάντα εκεί να βοηθήσει με αγάπη να αντιμετωπίσετε ότι σας απασχολούσε, ακόμα και το πιο απλό πράγμα, που όμως στα μάτια ενός παιδιού μοιάζει μεγάλο και σημαντικό. Η θαλπωρή του σπιτιού, το μοσχομυριστό φαγητό, τα χαμόγελα, η αγάπη που υπήρχε στην ατμόσφαιρα, η σιγουριά ότι εδώ είναι η φωλιά μου, το σπίτι μου, η ασφάλεια μου, οι άνθρωποι που με αγαπούν.

Αυτό θα σας ακολουθεί μια ζωή. Η ευτυχία που νιώσατε σαν παιδί. Η ασφάλεια, η αποδοχή. Ένα παιδί παραμελημένο θα γίνει ένας ενήλικας χωρίς εμπιστοσύνη στον εαυτό του και τους άλλους. Ένα παιδί που δεν έχει νιώσει την σιγουριά της αγάπης και της αποδοχής από τους γονείς του, θα φοβάται να κοινωνικοποιηθεί. Αυτό το παιδί θα γίνει ένας εξαρτητικός ενήλικας που δεν θα έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του.

Ο τρόπος που έχουμε μάθει από τους γονείς μας να βιώνουμε και να εκφράζουμε τα συναισθήματα μας είναι κάτι που θα μας κυνηγάει για πάντα.

 

Μαίρη Θεοδωρίδου

Δείτε επίσης: Να λες κάθε μέρα ευχαριστώ γιατί στην ζωή τίποτα δεν είναι δεδομένο!

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα