Η ψυχολογία του στοιχήματος .Μην εστιάζεις στο αποτέλεσμα, αλλά σε αυτό που το προκάλεσε.

Στην ψυχολογία του στοιχήματος η μεροληψία βάση αποτελεσμάτων είναι παρόμοια με την προκαταρκτική μεροληψία με ορισμένους τρόπους, καθώς σχετίζεται επίσης και με την επιστροφή σε παρελθόντα γεγονότα.

Ωστόσο, η προκατειλημμένη απόκλιση είναι μια μορφή παραμόρφωσης της μνήμης, ενώ η «προκατάληψη του αποτελέσματος» περιγράφει την τάση μας να υπερτιμήσουμε ένα αποτέλεσμα και όχι αυτό που πραγματικά προκάλεσε αυτό το αποτέλεσμα.

Ένα πρωταρχικό παράδειγμα της απόκλισης των αποτελεσμάτων σε δράση είναι όταν εξετάζουμε την προηγούμενη φόρμα ποδοσφαιρικών ομάδων. Έτσι είμαστε διατεθειμένοι να επικεντρωθούμε στα αποτελέσματά τους, παρά στις επιδόσεις τους στα παιχνίδια.

Εάν διαπιστώσουμε ότι μια ομάδα έχει κερδίσει τα τελευταία δύο παιχνίδια, έχουμε την τάση να υποθέσουμε ότι έχει παίξει καλά. Ως παίκτες, δεν πρέπει να θέλουμε πραγματικά να κάνουμε αυτές τις υποθέσεις. Πρέπει να σκάψουμε λίγο βαθύτερα. Μια ομάδα μπορεί να έχει κερδίσει αυτά τα παιχνίδια λόγω τύχης, όχι με βάση τις εξαιρετικές αγωνιστικές της επιδόσεις.

Δείτε επίσης: Πρόσεχε τι σκέφτεσαι γιατί οι σκέψεις σου καθορίζουν την υγεία σου.

MAN AT THE SEA

Ένα άλλο παράδειγμα απόκλισης του αποτελέσματος από την προοπτική των στοιχημάτων είναι όταν εξετάζουμε τα δικά μας αποτελέσματα στοιχημάτων.

Και πάλι, εστιάζουμε γενικά στα ίδια τα αποτελέσματα παρά σε ό,τι τα προκάλεσε. Έτσι θα μπορούσαμε εύκολα να υποθέσουμε ότι οι στρατηγικές μας είναι εξαιρετικές αν κερδίσαμε τα στοιχήματά μας, όταν η πραγματικότητα είναι ότι είμαστε πραγματικά αρκετά τυχεροί. Αντίθετα, θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι οι στρατηγικές μας είναι άχρηστες όταν στην πραγματικότητα είχαμε μόνο λίγη κακή τύχη.

Αυτό υπογραμμίζει γιατί είναι τόσο σημαντικό να αναλύσουμε λεπτομερώς τα δικά μας στοιχήματα. Δεν επωφελούμαστε απλώς να εξετάσουμε αν έχουμε χάσει ή κερδίσει, αλλά αντ ‘αυτού πρέπει να αναρωτηθούμε το ΓΙΑΤΙ.

Μην ξεχνάτε ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι απίστευτα ισχυρός και πολύπλοκος. Υπάρχουν κάποιες πτυχές που κατανοούμε πλήρως, αλλά υπάρχουν και ορισμένες πτυχές που δεν έχουμε.
Παρόλο που είμαστε θεωρητικά σε «έλεγχο» των ιδίων των μυαλών μας και είμαστε σε θέση να πάρουμε αποφάσεις σε κάθε επιλογή, υπάρχουν ορισμένες φυσικές τάσεις που πάντα θα μας επηρεάσουν. Υποσυνείδητα ή όχι, αυτές οι τάσεις έχουν μόνιμο αντίκτυπο στις αποφάσεις που λαμβάνουμε.
Πόλυ Κεφαλά – Ψυχολόγος
Βsc Ψυχολογία, Βsc Επικοινωνία, Μsc Κλινική/ Κοινοτική Ψυχολογία
Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία

Δείτε επίσης: Φρόντισε ποια τροφή βάζεις στο σώμα σου: Φτιάξε σπιτικούς ηλεκτρολύτες για να έχεις δύναμη & ενέργεια. (εύκολη συνταγή)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα