Τα σημαντικά οφέλη του να είσαι μεγαλύτερη σε ηλικία μαμά

Published by Megeia on

Τα τελευταία χρόνια αρκετές γυναίκες αποφασίζουν να κάνουν παιδιά σε μεγαλύτερη ηλικία.

Πολλοί θα πουν, ότι η απόφαση αυτή θα έχει πολύ αρνητικά αποτελέσματα τόσο στην ζωή του παιδιού όσο και στην ζωή της μητέρας.

Μια νέα έρευνα που έγινε σε Πανεπιστήμιο της Δανίας έδειξε, ότι οι μεγαλύτερες σε ηλικία μητέρες έθεταν πιο σωστούς κανόνες πειθαρχίας στα παιδιά τους – ηλικίας δημοτικού – ενώ και εκείνα αντιμετώπιζαν λιγότερα προβλήματα συμπεριφοράς και λιγότερες ψυχολογικές δυσκολίες.

Σύμφωνα πάλι με τους ερευνητές, οι γυναίκες που γίνονται μητέρες σε μεγαλύτερη ηλικία έχουν πιο σταθερές σχέσεις, καλύτερη εκπαίδευση και είναι πιο ανεξάρτητες. Πέρα από αυτό, όμως, οι ειδικοί θεωρούν, ότι οι μητέρες μεγαλύτερης ηλικίας βιώνουν λιγότερο άγχος και έχουν πιο θετική αντιμετώπιση των αλλαγών που έρχονται στην ζωή τους μαζί με την γονεϊκότητα και το παιδί.

«Ξέρουμε, ότι οι άνθρωποι με τα χρόνια γίνονται συναισθηματικά πιο ευέλικτοι και ανέχονται περισσότερο τους άλλους. Αυτός είναι και ο λόγος που μπορεί να εξηγήσει γιατί οι μεγαλύτερες μητέρες δεν επιπλήττουν και δεν πειθαρχούν πολύ τα παιδιά τους.», σημειώνουν οι ερευνητές.

«Συμπερασματικά» καταλήγουν «οι μητέρες που κάνουν παιδιά σε μεγαλύτερη ηλικία έχουν κοινωνικοοικονομική σταθερότητα, καλύτερη εκπαίδευση και λιγότερες πιθανότητες να μεγαλώσουν παιδιά με επικίνδυνη συμπεριφορά ή πολλές ανασφάλειες. Το μόνο θέμα που προκύπτει είναι εκείνο της εγκυμοσύνης σε μεγαλύτερη ηλικία και των κινδύνων που ίσως προκύψουν για την υγεία του παιδιού και της μητέρας».

Αν και, όντως, η εγκυμοσύνη μετά τα 35 μπορεί να κρύβει αρκετούς κινδύνους για την υγεία μητέρας και παιδιού, τα ευρήματα της έρευνας είναι πολύ θετικά για όσες γυναίκες αποφάσισαν να κάνουν παιδάκι σε μεγαλύτερη ηλικία.

Πηγη


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *