Τα λόγια ανασυνθέτουν τον εγκέφαλο. Εκφράσου με θετικές λέξεις.

Οι λέξεις που χρησιμοποιούμε στο καθημερινό μας λεξιλόγιο μπορούν κυριολεκτικά να επηρεάσουν τον εγκέφαλο μας.

Πρόσεχε πως εκφράζεσαι, γιατί ο εγκέφαλος σου σε ακούει και αντιδρά αναλόγως.

Όταν οι λέξεις που χρησιμοποιούμε εμπεριέχουν ένα θετικό μήνυμα, τότε αλλάζει ο τρόπος λειτουργίας του εγκεφάλου και ενισχύεται η δραστηριότητα του μετωπιαίου λοβού.

GIRL YELLOW

Δείτε επίσης: Διακοπές με το νέο σου σύντροφο. Τι πρέπει να προσέξεις, τι να αποφύγεις

Όσο περισσότερο εκφράζεσαι με θετικά λόγια, τόσο περισσότερο επηρεάζονται και άλλες περιοχές του εγκεφάλου. Τα θετικά λόγια κινητοποιούν τα κινητικά κέντρα με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Λέξεις όπως “ειρήνη” , “αγάπη”, “κατανόηση”, έχουν την δύναμη να αλλάξουν την φυσική και συναισθηματική κατάσταση του ατόμου.

WORDS PANEL
Παράλληλα, όταν χρησιμοποιούμε αρνητικές λέξεις, εμποδίζουμε την παραγωγή κάποιων νευροχημικών ουσιών που συμβάλλουν στον έλεγχο του άγχους. Αυτή είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιεί ο εγκέφαλος μας προκειμένου να μας προστατέψει από επικίνδυνες καταστάσεις για την επιβίωση μας.

Οι λέξεις που περιγράφουν θυμό στέλνουν μηνύματα συναγερμού στον εγκέφαλο μας, και διακόπτουν την λειτουργία των κέντρων της λογικής μας που βρίσκονται στο μετωπιαίο λοβό.

MAN COMPUTER
Όταν εκφράζουμε αρνητικές λέξεις, τότε αυξάνουμε την δραστηριότητα στην περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει το φόβο, με αποτέλεσμα ορμόνες του στρες να κατακλύζουν τον οργανισμό μας. Αυτές οι ορμόνες διακόπτουν την λογική σκέψη και κάποιες διεργασίες στον εγκέφαλο, και αναστέλλουν την ομαλή του λειτουργικότητα.

Οι θετικές εκφράσεις και ότι ρέει μέσα στον εγκέφαλο, το σμιλεύει με μόνιμο τρόπο.

Θετικές σκέψεις, θετικές εκφράσεις, ενεργούν ως επιδραστικοί παράγοντες στον εγκέφαλο μας.

Η δύναμη των λέξεων είναι τόσο μεγάλη που ενεργοποιεί περιοχές του εγκεφάλου μας και το αντίθετο.

BOOK COFFEE

 

Πρόσεχε τι λες, σκέψου λίγο περισσότερο πριν μιλήσεις!

 

Νάντια Πολίτη

Δείτε επίσης: Ελαιόλαδο: Ένα υπέροχο δώρο ζωής, που προστατεύει από ασθένειες, χαρίζει υγεία, και συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο την μεσογειακή διατροφή

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα