Πώς τα κατοικίδια βελτιώνουν την ψυχική σου υγεία, μειώνουν την μοναξιά, και σε αποσπούν από τις σκέψεις σου.

Όλοι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων γνωρίζουν τα άμεσα οφέλη της συντροφιάς των μικρών μας φίλων. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα οφέλη, σωματικά και ψυχολογικά, που συνοδεύουν τη ζωή παρέα με τον χνουδωτό μας φίλο. Μείωση του στρες, βελτίωση της σωματικής υγείας και φυσικής κατάστασης, μείωση των επιπέδων άγχους κατά τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.

Πώς τα κατοικίδια βελτιώνουν την ψυχική σου υγεία, μειώνουν την μοναξιά, και σε αποσπούν από τις σκέψεις σου

Ένας σκύλος για παράδειγμα έχει την ικανότητα να αντιληφθεί τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά μας, επιτρέποντάς του να σταθεί σαν καλός φίλος, όταν νιώθουμε άσχημα. Περισσότερο από κάθε άλλο ζώο, οι σκύλοι έχουν εξελιχθεί για να μπορούν να αναγνωρίσουν τον τόνο της φωνής σας, τη γλώσσα του σώματος και τις χειρονομίες και μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεσή σας μέσω απλά ενός χαριτωμένου βλέμματος ή ενός σκουντήματος στο χέρι ζητώντας λίγα χάδια.

Δείτε επίσης: Βελτίωσε την καθημερινότητα σου με μικρές αλλαγές και θα έχεις μια πιο ευτυχισμένη ζωή.

Μείωση του στρες
Οι έρευνες δείχνουν ότι ο χρόνος με ένα κατοικίδιο μπορεί να μειώσει την πίεση του αίματος και να ανακουφίσει από το στρες, αφού αυτές οι στιγμές σχετίζονται με την απελευθέρωση ορισμένων ορμονών που καταπολεμούν την επιδημία της σύγχρονης εποχής. Ακόμα και το να παρατηρούμε ένα ψάρι να κολυμπά μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του στρες.

Σας αποσπούν από τις σκέψεις σας
Όταν αφιερώνετε χρόνο στα κατοικίδια σας, δίνετε την ευκαιρία στο νου σας να συγκεντρωθεί στο παρόν και δεν σας ανησυχούν τόσο τα ζητήματα που σχετίζονται με το παρελθόν ή το μέλλον. Εστιάζοντας στο κατοικίδιο και στις ανάγκες του, ο νους σας έρχεται στο εδώ και τώρα και η θετική απόκριση του κατοικίδιου είναι η στιγμιαία ευχαρίστηση.

Σκοπός στη ζωή
Η συντροφιά ενός κατοικίδιου σας παρέχει μια αίσθηση σκοπού, βασικό κλειδί στην βελτίωση των ψυχικών διαταραχών, όπως της κατάθλιψης και του άγχους. Οι σκύλοι μπορούν να προσφέρουν παρηγοριά και να χτίσουν αυτοπεποίθηση σε άτομα με κοινωνικό άγχος και φοβίες, αλλά και να σας δώσουν την ευκαιρία να είστε πιο ενσυνείδητοι και να εκτιμάτε το παρόν.

Μείωση της αίσθησης μοναξιάς
Αν είστε ιδιοκτήτες ενός κατοικίδιου, δεν είστε ποτέ πραγματικά μόνοι. Τα περισσότερα κατοικίδια είναι πολύ διαισθητικά και είναι σπάνιο να μην ασχοληθούν μαζί σας, όταν θα νιώθετε ανόρεχτοι ή στεναχωρημένοι. Θα κάνουν τα πάντα για να μη σας αφήσουν μόνους σας.

Δημιουργούν μία ρουτίνα
Τα περισσότερα κατοικίδια χρειάζονται μια ρουτίνα, ώστε να τρώνε, τα καθαρίζονται και να ασκούνται, κάτι που τονώνει το κίνητρό σας και επιδρά θετικά στην ψυχική σας ευεξία.

Κοινωνικοποίηση
Ένα κατοικίδιο μας δίνει την ευκαιρία για κοινωνική αλληλεπίδραση. Είτε αυτό πρόκειται για περπάτημα, για μια βόλτα στο πάρκο, σε events φιλικά προς τα κατοικίδια ή στον θάλαμο αναμονής του κτηνιατρείου, ένας σκύλος πάντα βοηθά στο να κάνουμε ευκολότερα φίλους και διευκολύνει τη συζήτηση που βασίζεται στο κοινό ενδιαφέρον για τα αγαπημένα μας κατοικίδια.

Υπέροχοι ακροατές
Τα κατοικίδια δεν κρίνουν, οπότε μπορείτε να τους μιλάτε για τα πάντα, μπορείτε να εξασκείτε μαζί τους την ομιλία σας, τις κοινωνικές δεξιότητες, να μοιράζεστε τους προβληματισμούς και τις σκέψεις σας. Το κατοικίδιό σας πάντα θα είναι εκεί για να σας ακούσει.

Αγάπη άνευ όρων
Όταν επιστρέφουμε σπίτι και το κατοικίδιό μας είναι εκεί για να μας χαιρετήσει, η διάθεσή μας βελτιώνεται στιγμιαία. Ασχέτως του τι κάνατε στη ζωή σας έξω από το σπίτι σας, για το κατοικίδιό σας είστε ολόκληρος ο κόσμος του και πάντα θα είναι χαρούμενα που βρίσκεστε εκεί (ναι, ακόμα και οι γάτες).

Άσκηση
Οι σκύλοι ειδικά χρειάζονται συνεχώς βόλτες και άσκηση, που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες χρειάζεται να αφιερώσουν χρόνο για να είναι δραστήριοι κάθε μέρα που περνά. Ο ήλιος και ο φρέσκος αέρας βελτιώνει τη δύναμή σας να καταπολεμήσετε σωματικές και ψυχικές παθήσεις, όπως η παχυσαρκία, η κατάθλιψη και η καρδιοπάθεια, ενώ παράλληλα ο σκύλος σας ασκείται.

πηγη

Δείτε επίσης: Μυστικά για καθαρό σπίτι αν έχεις κατοικίδιο

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα