Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πολίτικος σιμιγδαλένιος χαλβάς για απόλαυση δίχως τέλος

Αγαπημένος όλων, ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ένα εύκολο γλυκό, που έχει όμως τα μυστικά του για να κάνει την διαφορά.

Ο χαλβάς δεν λείπει από το τραπέζι – κυρίως σε περίοδο νηστείας – αλλά και όλες τις εποχές,  μπορεί να μας προσφέρει την γλύκα και την νοστιμιά του.

Θεωρείται ωφέλιμο γλυκό για την διατροφή μας, μιας και είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά και μονοακόρεστα λιπαρά, λόγω του ελαιόλαδου που περιέχει.

Το σιμιγδάλι έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και χοληστερόλη, ενώ περιέχει μια καλή ποσότητα πρωτεΐνης.

Οι σταφίδες που θα προσθέσουμε στον χαλβά, είναι πλούσιες σε σίδηρο, βιταμίνες, μαγνήσιο και φυτικές ίνες.

Τα αμύγδαλα, έχουν σημαντικές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία, καθώς μειώνουν την χοληστερίνη, προστατεύουν την καρδιά, και ενισχύουν την καρδιακή λειτουργία.

Φτιάξτε έναν εύκολο, πεντανόστιμο σιμιγδαλένιο χαλβά, που θα απολαύσετε με τους αγαπημένους σας, και πιστέψτε με, θα γίνει το αγαπημένο σας γλύκισμα!

SWEET AND ORANGES

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Μετράμε όλα  τα υλικά μας στο ίδιο φλιτζάνι

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό

2,5 φλιτζάνια ζάχαρη

4 φλιτζάνια νερό

1/2 φλιτζάνι ξανθή κορινθιακή σταφίδα

1 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρντισμένα και κομμένα

Φλούδα ενός πορτοκαλιού

1 ξύλο κανέλας

2 κουτ. γλ. κανέλα σκόνη

Δείτε επίσης: Κράνα, η super υπερτροφή! Συνταγή για υπέροχη μαρμελάδα με κράνα

BROWN SWEET

Θα χρειαστείτε μια μεγάλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο. Για να ανακατέψετε τον χαλβά, θα χρησιμοποιήσετε μια μεγάλη ξύλινη κουτάλα. Ξεκινήστε φτιάχνοντας πρώτα το σιρόπι.

Σιρόπι:

Τοποθετήστε σε κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη, την φλούδα του πορτοκαλιού, και το ξύλο κανέλας. Ανακατέψτε καλά να διαλυθεί η ζάχαρη, και αφήστε το σιρόπι να βράσει για 4 – 5 λεπτά. Στη συνέχεια – και αφού έχει διαλυθεί καλά η ζάχαρη – αποσύρετε από την φωτιά.

Δείτε επίσης: Φασκόμηλο, το βότανο της μακροζωϊας

Χαλβάς:

Σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο, τοποθετήστε το ελαιόλαδο και το σιμιγδάλι ταυτόχρονα.  Ανακατέψτε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να καβουρντιστεί καλά το σιμιγδάλι, και να πάρει ένα χρυσό χρώμα. (Θα σας πάρει περίπου 7-8 λεπτά).

Όσο καλύτερα καβουρντίσετε το σιμιγδάλι, τόσο πιο σκούρο θα γίνει, αλλά και πιο βαθιά η γεύση του. Στη συνέχεια, προσθέστε τα αμύγδαλα, τις σταφίδες και την κανέλα και ανακατέψτε καλά.

Αφού ανακατευτούν τα υλικά, αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά. Προσεκτικά, προσθέστε με κουτάλα από χαμηλό ύψος το σιρόπι, προσέχοντας να μην καείτε γιατί θα κοχλάσει. Σιγά – σιγά προσθέστε όλο το σιρόπι ανακατεύοντας να μοιραστούν τα υλικά παντού. Αφαιρέστε την φλούδα του πορτοκαλιού και το ξύλο κανέλας.

Όταν το σιμιγδάλι ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, τότε ο χαλβάς είναι έτοιμος. Αδειάστε τον σε φόρμα, πιέζοντας με κουτάλα για να καλύψετε τα κενά. Αφήστε να κρυώσει για 20 λεπτά και αναποδογυρίστε για να ξεφορμάρετε.

Σερβίρετε τον χαλβά σας πασπαλίζοντας με κανέλα, και απολαύστε την υπέροχη γεύση του!

 

Μαρία Κωνσταντινίδου

Δείτε επίσης: Η ευτυχία σου δεν βρίσκεται στα χρήματα, αλλά στην ηρεμία της ψυχής σου

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα