Η ευτυχία σου δεν βρίσκεται στα χρήματα, αλλά στην ηρεμία της ψυχής σου

Η ευτυχία δεν βρίσκετα στα χρήματα, αλλά στην ηρεμία, στην γαλήνη της ψυχής σου. Είπε κανείς πως οι πλούσιοι είναι ευτυχισμένοι?

Ακόμα και ο κορυφαίος φιλόσοφος Αριστοτέλης είχε αναφέρει ότι “Η ευτυχία δεν βρίσκεται στα πλούτη, αλλά στην ηρεμία της ψυχής”.  Και συμφωνώ απόλυτα! Μια φράση που κρύβει μια μεγάλη αλήθεια, γιατί η γαλήνη της ψυχής σου δεν αγοράζεται με χρήματα.

HAPPY COUPLE

Η ευτυχία δεν έχει να κάνει με το πόσα χρήματα βγάζεις, αλλά με το τι κρύβεις μέσα σου. Γιατί η ευτυχία σου είναι μέσα σου, είσαι εσύ. ΕΣΥ φτιάχνεις την ευτυχία σου με τις επιλογές σου.

Εσύ ο ίδιος είσαι ο κυρίαρχος, ο δημιουργός αλλά και ο παραλήπτης των δικών σου αποφάσεων, επιλογών και επιθυμιών.

Δείτε επίσης: Οι συνήθειες που βλάπτουν την όραση σου

Τα πλούτη σου προσφέρουν άνεση, σιγουριά, αυτοπεποίθηση ίσως. Αλλά δεν σου φέρνουν την ευτυχία. Μπορείς να έχεις όλα τα πλούτη του κόσμου και μέσα σου να είσαι πιο φτωχός και από τον φτωχότερο που γνωρίζεις. Αυτό δεν είναι ευτυχία.

 

HOLDING HANDS

Η ευτυχία είναι μια πολυδιάστατη έννοια, ένας περίπλοκος όρος, που για τον καθένα είναι διαφορετικός. Κάτι που σημαίνει ότι η ευτυχία είναι διαφορετικό πράγμα για τον κάθε άνθρωπο, ο κάθε ένας την αντιλαμβάνεται διαφορετικά.

Η ηρεμία της ψυχής. Αυτό το τόσο δύσκολο και συνάμα τόσο εύκολο να καταφέρει κανείς. Θα σου συμβεί αν αντιληφθείς την απλότητα των πραγμάτων.

Τι είναι αυτό που γαληνεύει , που ηρεμεί την ψυχή σου?

SMILEY WOMAN

Εσύ θα το βρεις, και θα επιλέξεις πως θέλεις να ζήσεις την ζωή σου. Η εσωτερική γαλήνη είναι το πιο σπουδαίο πράγμα από όλα, και αν καταφέρεις να την έχεις, τότε είσαι ευτυχισμένος.

Ο δρόμος προς την εσωτερική γαλήνη είναι απλός, αν αποφασίσεις να σβήσεις όλο τον αρνητισμό που σε περιβάλλει, και στρέψεις τις σκέψεις σου σε πιο φωτεινά μονοπάτια. Έτσι θα έχεις κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα, για την κατάκτηση της εσωτερικής γαλήνης.

 

Χριστίνα Αργυρού

Δείτε επίσης:  Σπιτική, θρεπτική μανιταρόσουπα για την ενίσχυση και θωράκιση του οργανισμού ενάντια σε ασθένειες

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα