Οι συνήθειες των ευτυχισμένων ζευγαριών που είναι χρόνια μαζί

Υπάρχουν γύρω μας ζευγάρια που έχουν κατορθώσει να έχουν μια πολύ ευτυχισμένη σχέση κι ας μετρούν αρκετά χρόνια που είναι μαζί.

Η ευτυχισμένη σχέση είναι προϊόν δουλειάς, δεν προκύπτει τυχαία.

Η υγιής σχέση αποτελείται από δυο άτομα που σέβονται και αποδέχονται ο ένας τον άλλον, όπως είναι. Σε μια υγιή σχέση εκφράζονται οι πραγματικές ανάγκες και επιθυμίες. Και προσπαθούν να ικανοποιηθούν από τον κάθε σύντροφο.

Υπάρχουν συνήθειες που βοηθούν τα ζευγάρια να είναι ευτυχισμένα:

COUPLE SEA
– Λένε καλημέρα και Σ’ αγαπώ

Κάθε πρωί. Καθημερινά. Λένε καλημέρα, και κατά την διάρκεια της ημέρας δεν ξεχνάνε να πούνε στον σύντροφο τους σ’ αγαπώ.

– Αγκαλιάζονται συχνά

Η αγκαλιά είναι η πιο θετική επαφή. Αγκαλιάστε τον έστω και για λίγα δευτερόλεπτα, αυτό θα κάνει και τους δυο σας να νιώσετε καλά, να νιώσετε ότι είστε μέλος ενός ζευγαριού.

– Πηγαίνουν μαζί στο κρεβάτι

Για θυμήσου στην αρχή της σχέσης σας που ανυπομονούσατε να βρεθείτε μαζί στο κρεβάτι. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια πηγαίνουν μαζί στο κρεβάτι άσχετα από το τι ώρα θα πρέπει να ξυπνήσει ο καθένας.

– Κάνουν κοπλιμέντα

Σε ποιον δεν αρέσει να του κάνουν κοπλιμέντα! Και ειδικά όταν προέρχονται από τον σύντροφο σου έχουν άλλη αξία. Πες του “ Τι όμορφος που είσαι σήμερα”, ή, είμαι περήφανη για σένα σήμερα, για τον τρόπο που έδωσες λύση στο “τάδε” πρόβλημα και πως το αντιμετώπισες.

Δείτε επίσης:Να λες κάθε μέρα ευχαριστώ γιατί στην ζωή τίποτα δεν είναι δεδομένο!

– Φιλιούνται όταν έρχεται και όταν φεύγει από το σπίτι ένας από τους δυο

Αυτή η σύνδεση έστω και του ενός λεπτού δυο φορές την ημέρα κάνει καλό στην σχέση. Κρατάνε την επαφή.

– Εστιάζουν σε αυτά που τους αρέσουν στο σύντροφο τους και όχι σε αυτά που δεν τους αρέσουν

Η θετική αντιμετώπιση είναι το κλειδί. Έτσι κάνουμε τον σύντροφο μας να πιστεύει πως μας αρέσει πραγματικά. Αντιμετωπίζουν με χιούμορ τις όποιες διαφορές και προσπαθούν και οι δυο να συμβιβαστούν και να βρουν λύσεις.


– Ζητάνε από τον σύντροφο τους αυτό που θέλουν, δεν περιμένουν να το μαντέψει

Ξέρουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια να ζητάνε αυτό που θέλουν, συζητούν ανοιχτά τις ανάγκες τους και δεν περιμένουν από τον άλλον να μαντέψει αυτό που θέλουν για να τους ικανοποιήσουν.

– Εκδηλώνουν δημόσια την αγάπη τους

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια ξέρουν να εκδηλώνουν την αγάπη τους ακόμα και σε δημόσιο χώρο. Και δεν μιλάμε για υπερβολές, μια αγκαλιά, ένα πεταχτό φιλί. Κρατήστε του το χέρι στην βόλτα, είναι μια κίνηση που θα του αρέσει.

– Ξέρουν να τσακώνονται

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην διαφωνείτε σε κάτι. Οι διαφωνίες είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Το θέμα είναι πως χειρίζεσαι μια διαφωνία με τον σύντροφο σου. Ο τρόπος που το ζευγάρι λύνει τις διαφορές του είναι πολύ σημαντικός. Δεν μιλάνε ο ένας πάνω στον άλλον, και δεν βρίζουν σε καμία περίπτωση.

– Περνάνε χρόνο μαζί

Στην αρχή μιας σχέσης δεν ξεκολλάει ο ένας από τον άλλο. Με το πέρασμα του χρόνου όμως και ειδικά μέσα σε έναν γάμο όπου οι υποχρεώσεις είναι πολλές, αυτό αλλάζει.

Τα ζευγάρια που βρίσκουν χρόνο να περνάνε μαζί και το θέτουν αυτό ως προτεραιότητα είναι ευτυχισμένα.

Δείχνει ο ένας στον άλλο την αγάπη του και εξελίσσονται στον τομέα του σεξ. Αυτά είναι τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια.

Δείτε επίσης: Γιατί το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας

– Γελάνε μαζί

Γελάνε συχνά μαζί. Ξεφεύγουν λίγο από την καθημερινότητα και τις απαιτήσεις της.

Το χιούμορ δένει τα ζευγάρια. Θυμήσου πως γελούσες μαζί του τον πρώτο καιρό της σχέσης σας, και μην αφήσεις να αλλάξει αυτό όσα χρόνια κι αν περάσουν.

– Συζητούν τα οικονομικά τους μαζί

Ο καυγάς για το οικονομικό είναι μια από τις πιο συχνές αιτίες διαζυγίου. Είναι μια πολύ έξυπνη κίνηση να συζητάτε μαζί τα οικονομικά σας προτού αυτά γίνουν σοβαρό πρόβλημα που θα σας φέρει σε αδιέξοδο και ρήξη στη σχέση σας.

– Δείχνουν εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον

Πρέπει πάντα να θυμάστε πως είστε στην ίδια ομάδα, και πως νοιάζεστε ο ένας για τον άλλον. Δεν είστε αντίπαλοι, είστε μαζί και μαζί μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα πάντα. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια είναι δεμένα, είναι μαζί, υπερασπίζονται και βοηθούν ο ένας τον άλλον.

 

Μαίρη Θεοδωρίδου

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα