Οι δημιουργικές ασχολίες που θα σε βοηθήσουν να μειώσεις το άγχος

Το άγχος είναι αναπόφευκτο στη καθημερινότητα σου, γι’ αυτό και σου βρήκαμε ποιες είναι οι ασχολίες που θα σε βοηθήσουν να αποφορτιστείς και παράλληλα να γίνεις δημιουργική.

Η επιστήμη βοηθάει, προτείνοντας συγκεκριμένα χόμπυ και ασχολίες, που θα σε βοηθήσουν να απελευθερώσεις το μυαλό σου, και να γίνεις δημιουργική μέσα από μια όμορφη απασχόληση.

Διάβασμα

WOMAN READING

Το διάβασμα σε ταξιδεύει, σε κάνει να ξεχνιέσαι, να οραματίζεσαι. Μπες στον κόσμο του βιβλίου και θα ενθουσιαστείς από το πόσο καλά σε κάνει και νιώθεις. 6 λεπτά διαβάσματος μειώνουν το άγχος στα 2/3 χαλαρώνουν.

Πλέξιμο/Ράψιμο

WOMAN WITH RED BLOUZE

Τι κι αν δεν ξέρεις? Καιρός να μάθεις! Οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις που κάνεις στο πλέξιμο και στο ράψιμο, είναι χαλαρωτικές. Επίσης, αυξάνει την δημιουργικότητα σου, καθώς καταπιάνεσαι με κάτι δημιουρικό.

Περπάτημα

WOMAN WALKING

Εδώ ισχεύει το ρητό “Το τερπνόν μετά του ωφελίμου”. Το περπάτημα σε χαλαρώνει, ελευθερώνει την σκέψη σου, και παράλληλα γυμνάζει το σώμα σου. Το περπάτημα στη φύση είναι γιατρικό, αφού παίρνεις και βιταμίνη D που είναι τόσο απαραίτητη στον οργανισμό μας.

Δείτε επισης: Τροφές που δρουν σαν φυσικοί λιποδιαλύτες και σε βοηθούν να χάσεις κιλά

Χορός

Όποιον κι αν προτιμάς, ο χορός χαλαρώνει σύμφωνα με τους ειδικούς. Κρατά απασχολημένο το μυαλό σου, και σου φτιάχνει την διάθεση. Βάλε δυνατά την μουσική που σου αρέσει και χόρεψε, θα σου φτιάξει και η διάθεση.

Κηπουρική

WOMAN WITH FLOWERS

Ασχολήσου με τα φυτά, είναι μια υπέροχη ασχολία. Αν έχεις τον χώρο φύτεψε βότανα και μυρωδικά. Αν όχι, οι γλάστρες κάνουν πολύ καλή δουλειά. Είναι ένας υπέροχος τρόπος να διαχειριστείς το άγχος σου. Φύτεψε, κλάδεψε, μεταφύτευσε. Είναι μια πολύ όμορφη, αγχολυτική και δημιουργική διαδικασία.

Μαγειρική

Μπορείς να σκεφτείς την μαγειρική σαν ένα δημιουργικό χόμπι, που σε βοηθάει να αποβάλλεις τις αρνητικές σκέψεις και το στρες.

PAINTING

Ζωγραφική

Η ζωγραφική συνδέεται με την συναισθηματική έκφραση. Δεν χρειάζεται να είσαι ο Πικάσο για να ζωγραφίσεις. Ζωγράφισε τοπία, πρόσωπα, αφηρημένα έργα. Θα σε χαλαρώσει, θα και που ξέρεις, μπορεί να ανακαλύψεις ένα μοναδικό ταλέντο.

 

Μαίρη Θεοδωρίδου

Δείτε επίσης: Βελτίωσε την ψυχολογία σου σε ελάχιστα λεπτά με tips που δεν είχες σκεφτεί

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα