Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο ρόλος των χρωμάτων στην ψυχολογία σου. Όλα έχουν μια ψυχολογική αντίδραση πάνω σου.

Το κάθε χρώμα έχει συγκεκριμένη ψυχολογική αντίδραση.

Υπάρχουν 16 εκατομμύρια διαφορετικά χρώματα που μπορούμε να δούμε με τα μάτια μας, και όλα έχουν μια ψυχολογική αντίδραση πάνω μας, είτε θετική είτε αρνητική.

Το πιο απλό παράδειγμα: Σκέψου με πόσο θετικά συναισθήματα και με πόση ενέργεια γεμίζεις όταν αντικρίσεις το έντονο κίτρινο χρώμα του ήλιου!

Με πόση γαλήνη γεμίζει η ψυχή σου όταν βλέπεις το πράσινο του δάσους!

Πώς ο καταγάλανος ουρανός σε γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία, και πως αντίστοιχα ο γκρίζος ουρανός σε “ρίχνει”, θέλεις να πέσεις στο κρεβάτι σου και να χουζουρέψεις.

Είτε υποσυνείδητα είτε συνειδητά τα χρώματα επηρεάζουν την ψυχολογία σου, και αν καθίσεις να το σκεφτείς θα το καταλάβεις. Σε κάθε χρώμα, έχεις διαφορετική συναισθηματική επίδραση.

Δείτε επίσης: Οι συνήθειες των ευτυχισμένων ζευγαριών που είναι χρόνια μαζί

Κίτρινο

Το κίτρινο χρώμα είναι συνυφασμένο με τα συναισθήματα μας. Επηρεάζει το νευρικό σύστημα, είναι το πιο ισχυρό χρώμα που δρα στην ψυχολογία σου. Το λαμπερό κίτρινο δημιουργεί χαρά και ζεστασιά. Ενεργοποιεί και εμψυχώνει τους ανθρώπους που έχουν μελαγχολία.

Κόκκινο

Το κόκκινο χρώμα μας επηρεάζει σωματικά. Μας θέτει σε εγρήγορση και ανεβάζει τους παλμούς της καρδιάς. Μας δημιουργεί έντονα συναισθήματα.

Βλέποντας κόκκινο σκέφτεσαι τον έρωτα, το πάθος. Αλλά και το αίμα, τον πόλεμο. Διεγείρει πνευματικά και δείχνει δυναμισμό. Επίσης διεγείρει την ωορρηξία και αυξάνει την σεξουαλικότητα και το πάθος.

Μπλε

Το μπλε χρώμα διεγείρει το μυαλό μας. Θυμίζει εξουσία. Σε κάποιον χώρο δημιουργεί χαλάρωση και ηρεμία, ενώ σε επηρεάζει νοητικά. Το μπλε στα ρούχα προσδίδει ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Ενώ το γαλάζιο είναι το χρώμα που ηρεμεί. Βοηθά στις ορμονικές διαταραχές, στην υπέρταση και στους πονοκεφάλους.

Πράσινο

Το πράσινο χρώμα είναι το χρώμα της αρμονίας, της ισορροπίας. Αντιπροσωπεύει την ζωή, φέρνει το συναίσθημα της αισιοδοξίας και της ελπίδας. Ενισχύει το ανοσοποιητικό και το νευρικό σύστημα, και βοηθά στην εσωτερική γαλήνη.

Μαύρο

Συμβολίζει την δύναμη, αλλά και το κακό. Προτιμάται ως το επίσημο χρώμα στα ενδύματα, γιατί εκφράζει σοβαρότητα και επισημότητα. Αυτοί που το προτιμούν χαρακτηρίζονται από μοναχικότητα, και μυστικοπάθεια.

Αυτό το ήξερες?

Οι άνθρωποι που προτιμούν τα ζωηρά και και φωτεινά χρώματα είναι καλλιτεχνικής φύσης.

Έχει αποδειχθεί ότι οι εργαζόμενοι είναι πιο αποδοτικοί όταν εργάζονται σε χώρο με φωτεινά χρώματα.

Ένας άνθρωπος επιλέγει να ντυθεί με χρώματα που δείχνουν την ψυχολογική του διάθεση.

Κάποιος που πάσχει από κατάθλιψη προτιμά τα σκούρα χρώματα.

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι προτιμούν τα φωτεινά και ζωηρά χρώματα

Ενστικτωδώς μερικές φορές επιλέγουμε χρώματα, ανάλογα με την ψυχολογική μας κατάσταση,
Κάποιος για παράδειγμα που πάσχει από έντονους πονοκεφάλους και βιώνει έντονες συναισθηματικές εξάρσεις θα προτιμήσει το γαλάζιο που ηρεμεί.

Νάντια Πολίτη

Δείτε επίσης: Κάνε το αδυνάτισμα δροσερή απόλαυση: Οι χυμοί που θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις και θα σου δώσουν την ενέργεια και τις βιταμίνες που χρειάζεσαι.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα