Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Ο χρόνος των παιδιών μπροστά στην οθόνη προκαλεί βλάβες στον εγκέφαλο.

Τα παιδιά περνούν τον περισσότερο από τον ελεύθερο χρόνο τους – δυστυχώς –  μπροστά σε μια οθόνη.

Τα αποτελέσματα τελευταίων ερευνών έδειξαν ότι ο χρόνος παραμονής μπροστά στην οθόνη προκαλεί κακό. Μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας.

 

Η παρακολούθηση πέραν της μιας ώρας, έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία του παιδιού. Μπορεί να βλάψει ακόμα και τον εγκέφαλο του, σύμφωνα με ιατρική έρευνα.

Δείτε επίσης: Τα πολύτιμα Ω-3 λιπαρά οξέα. Απαραίτητα για την καλή μας υγεία, μειώνουν ακόμα και την ΔΕΠΥ στα παιδιά, σύμφωνα με έρευνα. (Υπέροχη συνταγή με σολομό)

children

Τα παιδιά περνούν περισσότερη ώρα μπροστά στην οθόνη έχουν «χαμηλότερη μικροδομική ακεραιότητα» την λευκή ουσία του εγκεφάλου. Είναι μια περιοχή που συνδέεται με τη γνωστική λειτουργία και τη γλώσσα. Αυτό έδειξε μελέτη των ερευνητών του Ιατρικού Κέντρου Νοσοκομείου Παίδων του Σινσινάτι.

Επίσης, μελέτη στον Καναδά έδειξε ότι τα παιδιά προσχολικής ηλικίας που περνούν περισσότερο από μια ώρα την ημέρα μπροστά σε μια οθόνη, έχουν 7,7 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν διαταραχή υπερκινητικότητας και έλλειψης προσοχής.

 

Δήμητρα Αγγέλου

Δείτε επίσης: Τα ταξίδια σε κάνουν πλουσιότερο άνθρωπο, τρέφουν την ψυχή σου

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα