Να φεύγεις από εκεί που δεν σε εκτιμούν με όποιο κόστος

Το πολυτιμότερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου είναι να τον σέβεσαι. Να τον σέβεσαι και να τον αγαπάς.

Μπορείς να αντέξεις, να ανεχτείς, να παρακάμψεις, να δεχτείς, να συγχωρήσεις.

Όλα όμως έχουν ένα όριο. Και αυτό το όριο πρέπει να το βάλεις εσύ, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν μέτρο.

Πολλές φορές πέφτεις στην παγίδα να θεωρείς πως τα άτομα που είναι σημαντικά για σένα και για τα οποία θα έκανες τα πάντα, είναι διατεθειμένα να κάνουν το ίδιο για σένα.

Όταν κάνεις καλό στον άλλο, περιμένεις όταν θα τον χρειαστείς κι εσύ, με κάποιον τρόπο να στο ανταποδώσει. Μάταια όμως.

COUPLE FIGHTING

Όταν δεν σέβονται – γιατί είναι θέμα σεβασμού – αυτά που κάνεις γι’ αυτούς, και δεν τα αναγνωρίζουν, τότε πρέπει να φεύγεις. Φύγε μακριά, αυτοί οι άνθρωποι δεν θα σε εκτιμήσουν ποτέ, γιατί απλά δεν έχουν μάθει να εκτιμάνε.

Είναι βλέπεις θέμα χαρακτήρα.

Δείτε επίσης: Η Yoga κρύβει μια ολόκληρη φιλοσοφία! Μάθε ποια είναι τα σπουδαία οφέλη της

Στον έρωτα αυτή η συνειδητοποίηση πληγώνει πολύ. Όταν αντιληφθείς αυτή την συμπεριφορά αδειάζεις, και αναγκάζεσαι να προσγειωθείς απότομα από το ροζ συννεφάκι που βρισκόσουν. Είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να μαζέψεις τις δυνάμεις σου, και να φύγεις μακριά από αυτό τον άνθρωπο.

Στη φιλία επίσης πονάει πολύ, ίσως και περισσότερο. Γκρεμίζεται ο κόσμος σου, δεν το χωράει ο νους σου. Νιώθεις ότι έχασες χρόνια ολόκληρα, νιώθεις ότι σε κορόιδεψαν, ότι ζούσες μέσα στο ψέμα και την προσποίηση. Και πως να ξεριζώσεις χιλιάδες συναισθήματα από την ψυχή σου… Πονάει η προδοσία του φίλου, γιατί ο φίλος όταν δεν σε στηρίζει στα δύσκολα, γίνεται προδότης.

Είναι κάποιοι άνθρωποι που από αυτούς που δίνουν απλόχερα, έμαθαν να περιμένουν ακόμη περισσότερα! Αυτοί που θέλουν μόνο να παίρνουν, που δεν δίνουν σχεδόν ποτέ, κι αν το κάνουν, θα είναι με το σταγονόμετρο.

FRIENDS
Σε καθε περίπτωση, όταν δεν σε εκτιμούν, όταν δεν σε υπολογίζουν, τα συναισθήματα είναι δυνατά και άσχημα. Απογοητεύεσαι από τους ανθρώπους, αλλά δεν είναι έτσι, γιατί υπάρχουν και φωτεινοί άνθρωποι που ξέρουν να εκτιμούν να αγαπάνε, και να δίνουν.

Δείτε επίσης: Τα φάρμακα της φύσης που καταπολεμούν το άγχος

Από κει που δίνεις ψυχή και παίρνεις αδιαφορία, πρέπει να φεύγεις. Και είναι μεγάλη υπόθεση να φεύγεις την κατάλληλη στιγμή, από εκει που νιώθεις πως δε χωράς πια.

Ότι δεν εκτιμάται πρέπει να κόβεται με ψαλίδι. Έτσι απλά, πας παρακάτω. Δεν είναι κρίμα να σπαταλάς τη ζωή σου με ανθρώπους που δεν αξίζουν να είναι μέρος της?

Πίστεψε στον εαυτό σου, και βρες ανθρώπους που αξίζει να πλαισιώσουν τη ζωή σου, υπάρχουν!

 

Μαίρη Θεοδωρίδου

Δείτε επίσης: Τι είναι αυτό που θα σε οδηγήσει στην ευτυχία? Tips για ευτυχισμένη ζωή

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα