Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Η Yoga κρύβει μια ολόκληρη φιλοσοφία! Μάθε ποια είναι τα σπουδαία οφέλη της

Η Yoga είναι μια αρχαία μέθοδος κατά την οποία επικοινωνούν το μυαλό και το σώμα, με πολλά οφέλη και θετικά αποτελέσματα για την υγεία μας.

Κρύβει μια ολόκληρη φιλοσοφία. Με την γιόγκα ο οργανισμός μας χαλαρώνει μέσω ειδικών στάσεων, ασκήσεων αναπνοής, και διαλογισμού

Ποια είναι τα σπουδαία οφέλη της Yoga

– Μειώνει το stress

Με ειδικές ασκήσεις, μειώνει την έκκριση της κορτιζόλης, της ορμόνης που ευθύνεται για το στρες.

Είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να έχεις το στρες σου υπό έλεγχο. Ο συνδυασμός της με τον διαλογισμό, έχει ευεργετικές ιδιότητες στην ψυχική και την σωματική σου υγεία.

– Μειώνει την αίσθηση κούρασης

Αυξάνει την όρεξη των ασκούμενων για ζωή, και μειώνει την αίσθηση της συνεχούς κούρασης.

Μελέτες έχουν δείξει πως έχει βελτιώσει την ποιότητα ζωής ακόμα και σε καρκινοπαθείς. Η γιόγκα έχει μειώσει ακόμα και τα συμπτώματα της χημειοθεραπείας, όπως η ναυτία.

-Βοηθάει στον ύπνο

Μελέτες διαπίστωσαν ότι η γιόγκα βοηθάει στην καλύτερη ποιότητα ύπνου, και αυξάνει την ευεξία.

YOGA ZEN MIND

Δείτε επίσης: Μπορεί η ομοιοπαθητική να βοηθήσει κατά του Κοροναϊού ? Τι λένε οι ειδικοί..

-Συγκέντρωση

Η γιόγκα βοηθάει πολύ στην συγκέντρωση, γιατί βασίζεται σε αυτήν. Θα μάθεις πως να συγκεντρώνεσαι σωστά .

-Μνήμη

Βελτιώνει τον συντονισμό και την λειτουργία της μνήμης. Μαθαίνεις να αποθηκεύεις πληροφορίες με μεγαλύτερη άνεση. Αυτό συμβαίνει γιατί μέσω των ασκήσεων της γιόγκα μαθαίνεις να ελέγχεις τις σκέψεις σου, να τις κατευθύνεις όπου θέλεις εσύ.

-Ευλυγισία σώματος

Βελτιώνεται η ευλυγισία του σώματος μέσω ασκήσεων, και γίνεται καλύτερη η ισορροπία. Διορθώνεται η στάση του σώματος και μειώνεται ο πόνος σε διάφορα σημεία του.

-Μυϊκή δύναμη

Με τις ασκήσεις, αυξάνεται και η δύναμη σου. Συγκεκριμένες στάσεις στη γιόγκα αυξάνουν την δύναμη, δυναμώνουν τους μύες σου. Επίσης, προστατεύει από αρθρίτιδες και πόνους στην μέση.

-Καλύτερη στάση σώματος

Ιδανική για όσους κάνουν καθιστική ζωή , η γιόγκα βοηθάει να διορθώσεις την στάση του σώματος σου. Λόγω κακής στάσης προκαλούνται πολλοί πόνοι στο σώμα, και αναπτύσσεται δυσκινησία και αρθρίτιδα.

Η γιόγκα με τις κατάλληλες στάσεις, βοηθάει το σώμα σου να στηρίζεται σωστά, στα σωστά σημεία. Μειώνει τους πονοκεφάλους , τους πόνους στον αυχένα και στην μέση.

 

YOGA ZEN MIND

-Καρδιαγγειακά

Σύμφωνα με έρευνες, η γιόγκα επιδρά θετικά στο καρδιαγγειακό σύστημα. Βοηθά στην μείωση της υπέρτασης, αλλά και μέσω ασκήσεων βελτιώνονται τα επίπεδα των λιπιδίων και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

-Μείωση των πόνων

Ο συνδυασμός της γιόγκα με τον διαλογισμό, έχει αποδειχτεί ότι μειώνει τους πόνους που σχετίζονται με την αρθρίτιδα, τις χρόνιες παθήσεις , την ινομυαλγία, και τις φλεγμονές.

Ανακουφίζει ακόμα και από τους πόνους της περιόδου, μέσω ασκήσεων αναπνοής που μαθαίνεις να κάνεις.

-Αδυνάτισμα

Υπάρχουν ειδικές ασκήσεις που βοηθούν στο κάψιμο του λίπους. Μαζί με την αυτοσυγκράτηση και την πειθαρχία που αποκτάς μέσω των μαθημάτων της γιόγκα, μαθαίνεις να πειθαρχείς και στο φαγητό, και αυτό έχει θετικά αποτελέσματα.

 

Δήμητρα Αγγέλου

Δείτε επίσης: Όταν καταλάβεις την αξία σου, τότε όλα θα αλλάξουν.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα