Να χορεύεις! Ο χορός έχει καλύτερα αποτελέσματα σε σύγκριση με άλλα είδη σωματικής δραστηριότητας, και αντιστρέφει τα σημάδια της γήρανσης στον εγκέφαλο.

Published by Maggie on

COUPLE DANCING

 

Να χορεύεις! Ο χορός έχει στατιστικά σημαντικότερα αποτελέσματα σε σύγκριση με άλλα είδη σωματικής δραστηριότητας, και αντιστρέφει τα σημάδια της γήρανσης στον εγκέφαλο.

Ο χορός προκαλεί αξιοσημείωτες συμπεριφορικές αλλαγές και λειτουργεί κατά της γήρανσης.
Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό (ανοιχτής πρόσβασης) Frontiers in Human Neuroscience, ο χορός μπορεί να αντιστρέψει τα σημάδια της γήρανσης στον εγκέφαλο.
Η έρευνα αυτή συμπέρανε επίσης ότι ο χορός είχε στατιστικά σημαντικότερα αποτελέσματα σε σύγκριση με άλλα είδη σωματικής δραστηριότητας.

GIRL DANCING

Η Dr. Kathrin Rehfeld, κύρια ερευνήτρια, παρατήρησε ότι “η άσκηση επιδεικνύει ευεργετικές επιδράσεις επιβράδυνσης ή ακόμα και αντιστροφής της εξασθένισης στην πνευματική και σωματική ικανότητα του ατόμου, που σχετίζεται με τη γήρανση”.
Στην παρούσα μελέτη, αποδεικνύουμε ότι δύο διαφορετικά είδη σωματικής άσκησης (χορός και προπόνηση αντοχής) πυροδοτούν και τα δύο την ενεργοποίηση περιοχών του εγκεφάλου που εξασθενούν με την ηλικία. Συγκριτικά όμως, μόνο ο χορός ήταν αυτός που προκαλούσε αξιοσημείωτες συμπεριφορικές αλλαγές, όσον αφορά στη βελτιωμένη ισορροπία.

 

πηγή

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *