Μυστικά των ανθρώπων με αυτοπεποίθηση. Οι συνήθειες και οι πεποιθήσεις που τους κάνουν να ξεχωρίζουν

Η αυτοπεποίθηση αποτελεί ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα για να προσεγγίσεις ή να αντιμετωπίσεις μια κατάσταση χωρίς άγχος.

Αυτοπεποίθηση είναι ο βαθμός που πιστεύεις στον εαυτό σου και στις δυνατότητες σου.

Οι ψυχολόγοι λένε ότι αυτοί που έχουν ισχυρή αυτοπεποίθηση δεν γεννήθηκαν έτσι, απλά έχουν αναπτύξει κάποιες συνήθειες ή πεποιθήσεις που τους κάνουν να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους σε θέματα αυτοπεποίθησης.

Όσο περισσότερη αυτοπεποίθηση έχεις, τόσο μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση αποκτάς.

Με αυτοπεποίθηση μπορείς να καταφέρεις πράγματα που θέλεις να επιτύχεις στην ζωή σου.

– Είναι ακριβείς στην αξιολόγηση του εαυτού τους.

Έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με τις δυνατότητες τους. Δέχονται εποικοδομητική κριτική από τους άλλους χωρίς να τηρούν αμυντική στάση.

– Οπτικοποιούν τις ικανότητες τους.

Έχουν φτάσει εκεί που θέλουν να πάνε, το βλέπουν. Το μυαλό μας δεν διακρίνει την πραγματική μνήμη από την κατασκευασμένη. Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση το εξασκούν αυτό τόσο καλά, ώστε ξεγελάνε το μυαλό τους και την κατασκευασμένη μνήμη την κάνουν πραγματικότητα.

Δείτε επίσης: Γιατί αισθανόμαστε λυπημένοι παρόλο που όλα είναι καλά? Μερικοί από τους πιο συνηθισμένους λόγους για την ανεξήγητη λύπη.

– Εστιάζουν στην ενέργεια και όχι στο αποτέλεσμα

Δεν ανησυχούν τόσο για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα μια κατάστασης, όσο για το ποιες ενέργειες θα ακολουθήσουν μέχρι να φτάσουν σε αυτήν.

Ακόμα και αν είναι αρνητικό το αποτέλεσμα, βιώνουν την προσπάθεια ως μια μαθησιακή εμπειρία.

– Επιλέγουν προσεκτικά τις δραστηριότητες τους

Επιμένουν σε αυτό που γνωρίζουν πως πρόκειται να τους δώσει αυτοπεποίθηση. Δραστηριοποιούνται σε αυτό που είναι καλοί, κάνουν τα πράγματα που τους δίνουν αυτοπεποίθηση. Αν για παράδειγμα είναι καλοί στην άθληση, δεν θα ακολουθήσουν την συγγραφή.

– Βγαίνουν από την ασφάλεια τους

Για να αποκτήσει κανείς αυτοπεποίθηση πρέπει να ρισκάρει και σε τομείς που δεν γνωρίζει. Επιλέγουν μια σειρά από πράξεις και τομείς που δεν έχουν ποτέ ξανά δοκιμάσει. Αυτό ενδεχομένως να φέρει φόβο στην αρχή, αλλά με την πάροδο του χρόνου καταφέρνουν και αποκτούν εμπειρία και αυτοπεποίθηση. Αν δεν τους βγει, το λαμβάνουν ως εμπειρία.

– Αναπτύσσουν δεξιότητες

Αναλαμβάνουν δράση, δοκιμάζουν, και μετά επικεντρώνονται σε έναν τομέα. Φυσικά για να αισθάνονται σίγουροι, πρώτα εξασκούνται καλά. Επικεντρώνονται στον στόχο τους για εύλογο χρονικό διάστημα και δεν αφήνουν την προσοχή τους να στραφεί αλλού.

– Έχουν καλή οργάνωση

Είναι πιο οργανωμένοι σχετικά με τους στόχους και τα θέλω τους. Γράφουν σε ένα ημερολόγιο ότι θέλουν να κάνουν κάθε μέρα. Διαβάζουν, προσαρμόζουν, διορθώνουν καθημερινά τους στόχους τους.

– Μιλάνε στον εαυτό τους

Ναί, μιλάνε στον εαυτό τους, και μάλιστα με τα καλύτερα λόγια.

Λένε, είμαι σπουδαία, είμαι η καλύτερη, θα τα καταφέρω!

 

Μαίρη Θεοδωρίδου

Δείτε επίσης: Φαγόπυρο. Η εναλλακτική πηγή πρωτεϊνών με τις πολλές βιταμίνες που σε βοηθά στο χάσιμο βάρους.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook , έλα στην ομάδα μας Woman_m και ακολούθησε μας στο Instagram γιατί το megeia σε πάει παντού!

Από την ίδια κατηγορία

Παρόμοια Άρθρα